Turan Hançerli’ye “Yaşama Değer Katanlar” Ödülü

Turan Hançerli’ye “Yaşama Değer Katanlar” Ödülü

Kendi yaşamlarıyla topluma örnek olan sanatçı, edebiyatçı, akademisyen, iş insanı ve sivil toplum örgütleriyle yerel yöneticilerin ödüllendirildiği “Yaşama Değer Katanlar” ödül töreni İstanbul’da düzenlendi.

B2B-Prestige Uluslararası İlişkileri Geliştirme Platformu’nun organize ettiği geceye, konsoloslar, kültür sanat insanları, iş dünyası, basın temsilcileri, akademik çevreler ve sosyal hayata duyarlı özel insanlar katıldı.

Kendi alanlarında kentin, ekonomi, bilim-sanat-kültür hayatının gelişmesine ve doğanın korunmasına katkı sağlayan kişi ve kurumlarının ödüllendirildiği törende “Yerel Yönetimler” ödülünün sahibi Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli oldu.

“Yaklaşık 60 bin hayat kurtardık!

Kentsel dönüşüm alanında yaptığı çalışmalarla Türkiye’ye örnek olan projeler geliştiren Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli; “Şimdiye kadar bir çok ödül aldım ama kentsel dönüşüm adına alınmış bu ödül benim için çok önemli. Çünkü hala yolun başındayız, Avcılar’da çok mesafe kat ettik çok yol aldık. Yaşama değer katmak elbette önemli ama biz hayat kurtardık, yaşamı kurtardık. Başlattığımız çalışmalar ile iki yıllık süre içerisinde yaklaşık 60 bin insan riskli yapılardan çıktı önemli kısmı güvenli yapılarına taşındı. Sayın bakanın yaptığı açıklamaya göre ülkede 6.5 milyon riskli yapı var, bunların 1.5 milyonun çok ivedi yenilenmesi gerekiyor. 6 milyon 700 bin konut demek ülke nüfusunun yaklaşık 4’te 1’ne tekabül ediyor. Yani nüfusumuzun yaklaşık 20 milyonu riskli yapılarda oturuyor. Bizler deprem gerçeğiyle 1999 depremi ile yüzleştik ama deprem gerçeği yüz yıllardır kendisini hatırlatıyor.” dedi.

Kentsel Dönüşümde “Avcılar Modeli”

Kentsel dönüşümde çığır açacak bir proje ile hükumet yetkililerine seslenen Turan Hançerli; “Biz Avcılardan tüm Türkiye’ye ülkemize örnek olacak bir çözüm önerisi bir model ürettik. Avcılar’da ‘Avcılar Modeli’ni hayata geçirdik yaşam kurtardık, Türkiye’de de 1 milyon konutun 2-3 yıl gibi kısa sürede yenilenebilmesinin mümkün olabileceği bir model. Hocalarımızla, üniversitelerle çalıştık ve Türkiye’nin en önemli sorunu riskli yapıları yenileyecek bir çözüm ürettik. Bu model; Sıfır faizli finansmana dayalı kentsel dönüşüm modeli. Yaklaşık 6 aydır özellikle hükumet yetkililerinin kapısında, sessiz sedasız, görünmeden, açıklama yapmadan lobi yapıyoruz ama modelimizi, önerimizi paylaşmamış olmamıza rağmen bu modeli bilmelerine rağmen bugüne kadar olumlu bir cevap alamadık. Maalesef bu projeyi uygulama hakkımız, yetkimiz yok. Depremin ne zaman olacağı belli değil. Umarım bu modeli hayata geçiren kişi benden daha çok ödül alır.” diye konuştu.

 

mgfvx2n7qy6ulpsmwwdv8bz1.jpg

hpc23dilfz0ws94k5agou8jv.jpg

pj1ae97jcdr4ozuhlv0dcyv8.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.