Türk Böbrek Vakfı Koşusu'nu Eparven kazandı

Türk Böbrek Vakfı Koşusu'nu Eparven kazandı

Türk Böbrek Vakfı adına düzenlenen koşu, 4+ yaşlı Arap atlarının katılımıyla sentetik pistte 2000 metre mesafede düzenlendi.



2023 yılı Türk Böbrek Vakfı Koşusu'nu; Karacabey Tarım İşletmesi tarafından yetiştirilen, Hakan Çelik'in sahibi ve antrenörü olduğu, 4 yaşındaki al kısrak Eparven (Turbo - Sultan Erva / Demirkazık) jokeyi Müslüm Çelik idaresinde kazandı.

Mücadelenin ikinciliğini, Gelibolu Rüzgarı (Gelibolu - Rihan / Koşanefe) elde ederken, Sevalcan (Gelibolu - Canateş / Bozdağ) üçüncü, Dizdarım (Uçanbey - Paraavcısı / Emiroğlu) dördüncü ve Mirkızım (Berksoy - Tatlım / Toşur) isimli kısrak da beşinci oldu.

Kazanan Eparven için bitiriş derecesi 2.18.18 olarak kayıtlara geçerken, koşudaki farklar 5 Boy - 3 Boy - 5 Boy - 1,5 Boy şeklinde oluştu.



Koşu sonrası düzenlenen törende, koşuyu kazanan atın sahibi Hakan Çelik'e plaketini, Türk Böbrek Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Aydın Ekinci verdi.



Törende ayrıca, günün anısına Kulübümüz Yönetim Kurulu Üyesi M. Kerem Alkan'a, Türk Böbrek Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Aydın Ekinci tarafından bir teşekkür belgesi takdim edildi. Törene, Türk Böbrek Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri de katıldı.



TÜRK BÖBREK VAKFI

1985 yılında kurulan Türk Böbrek Vakfı, ülkemizde böbrek sağlığının korunması ve kronik böbrek hastalığı (KBY) ile mücadele, KBY hastalarının en seçkin tedavi yöntemi olan böbrek nakli için kadavradan organ bağışını arttırılması ve son dönem kronik böbrek yetmezliği hastalarına nitelikli diyaliz hizmeti sunma gibi üç ana ilkeyi benimsemiş, amacı doğrultusunda kamu yararına birçok projeyi gerçekleştirmiş bir sivil toplum kuruluşudur. 38 yıllık faaliyet yolculuğunda özellikle böbrek sağlığının korunması konusuna yoğunlaşan Türk Böbrek Vakfı, okul öncesi yaş grubundan başlayarak, öğrencilere ve yetişkinlere uzanan bir yelpazede olmak üzere, her yaşa uygun olarak hazırlanmış zengin içerikli eğitim projeleri ile ülkemizde böbrek sağlığı konusunda tüm halkımızı bilinçlendirmek amacıyla var gücüyle çalışmaktadır. Vakıf, İstanbul ve Tekirdağ’da bulunan diyaliz merkezlerinde 500’den fazla kronik böbrek yetmezliği hastasına yüksek standartlarda hemodiyaliz hizmetleri vermektedir. Uluslararası iş birlikleri ile ülkemizi böbrek sağlığı alanında küresel ölçekte temsil eden ve deneyimlerini kitaplaştırarak gelecek kuşaklara aktaran vakıf, birçok konuda önemli girişimlerini de kanun koyucu otoritelerle paylaşmaktadır. Bugünün sağlıklı ve başarılı çocuklarımızın, yarınımızın garantisi olduğunun bilinciyle yapmış olduğu çalışmalarla toplumun her kesimini kapsayan yaş, eğitim ve ilgi alanlarına göre farklı yöntemler kullanarak toplumda böbrek sağlığı bilincini geliştirmeyi, farkındalığı arttırmayı amaçlamaktadır. Bu çerçevede bugüne kadar ülkemizin 50’den fazla ilinde saha çalışmaları gerçekleştirilmiştir ve geri kalan iller için de çalışmalara hız kesmeden devam edilmektedir. 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde, bölgedeki 500’den fazla diyaliz hastasının diyaliz tedavilerine ulaşmalarında koordinasyon hizmeti verilmiş, depremde zarar gören Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine 15 üniteli bir diyaliz merkezi yapılarak bağışlamıştır. Böbrek sağlığı ile ilgili konularda, her türlü mecrayı kullanarak toplumu hızla bilgilendirme imkânı bulan vakıf, sosyal medya mecralarında da görünürlüğünü arttırarak milyonlarca kişiye ulaşmıştır. Kulübümüz tarafından Türk Böbrek Vakfı adına bu yıl üçüncü kez düzenlenecek koşu ile 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası çerçevesinde organ bağışı konusunda topluma farklı bir yöntemle mesajlar verilmesi, vakfın çalışmalarının daha geniş kitlelere duyurulması ile böbrek sağlığı konusunda toplumumuzun farkındalığının arttırılması amaçlanmaktadır.

iqnmwjkmsouspgkfex39ybu6.jpg

laquz8cuxjxkfq6bmrf071gs.jpg

16g7eklgpnlpmsqvixwdxayt.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.