TÜRK EDEBİYATI’NIN USTA İSİMLERİ, KARTALLI OKURLARIYLA BULUŞTU

TÜRK EDEBİYATI’NIN USTA İSİMLERİ, KARTALLI OKURLARIYLA BULUŞTU

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün düzenlediği etkinlikler kapsamında; sanat ve edebiyat dünyasının önemli isimleri ile ..

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün düzenlediği etkinlikler kapsamında; sanat ve edebiyat dünyasının önemli isimleri ile eserleri, Kartallı meraklılarıyla buluşmaya devam ediyor.

Kartal’da hafta sonu gerçekleşen buluşmalar çerçevesinde; Çağdaş Türk Edebiyatı’nın usta yazarı ve dilbilimci Feyza Hepçilingirler, özellikle öykü alanında önemli eserler veren Fuat Sevimay, şair Niyazi Yaşar, şair W. Bahadır Bayrıl ve akademisyen- yazar Yusuf Çotuksöken, Kartal Belediyesi’nin konuğu oldu.

Yazar Feyza Hepçilingirler, Yeni Kitabını Kartallı Minik Okurlarıyla Kutladı

İlk olarak Cumartesi günü Kartal Belediyesi Masal Müzesi’nin ev sahipliğini yaptığı buluşmada son kitabı Dut Yemiş Bülbül’ü tanıtan Çağdaş Türk Edebiyatı’nın usta yazarı ve dilbilimci Feyza Hepçilingirler, yediden yetmişe tüm okuyucuları ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi.

Dilbilimci- yazar Feyza Hepçilingirler etkinlikte yaptığı konuşmada: “Belediyeler; sadece halka daha kolay yaşama olanakları sunmakla yükümlü değildir. Aynı zamanda kültürel faaliyetlerde bulunarak halkı eğitmek zorundadır. Kartal’da da belediyenin varlığı bu Masal Müzesi’nde öyle ciddi olarak hissediliyor. İyi ki Kartal’ın böyle bir Belediye Başkanı var. Keşke diğer yörelerimizde de belediyeler böyle eğitim ve kültürel hizmetleri halka sunsa...” dedi.

Fuat Sevimay ile ‘Hayal Kurmak Bedava’ 

Kartal Belediyesi Pazar günü ise iki kültür sanat etkinliğine daha ev sahipliği yaptı. Bunlardan ilki Kartal Belediyesi Masal Müzesi’nde gerçekleşti. Çocuk kitapları ve öyküleri ile tanınan Fuat Sevimay, minik okurları ile buluştu. Yazarın kendi kitabı olan Hayal Kurmak Bedava’dan yola çıkarak çocukların hayallerini dinlediği söyleşi, miniklerin yanı sıra yetişkinlerin de büyük beğenisini topladı. 

Fuat Sevimay konuşmasında “Eski bir Kartallı olarak böyle bir müzenin kentimize kazandırılmış olması beni çok mutlu etti. Gökhan Yüksel Başkan’a da bu tarz etkinlikleri vatandaşlarla buluşturduğu için teşekkür ediyorum. Etkinlik çok keyifli geçti, çocuklarla olmak zaten çok güzel; ama özellikle yaşadığım ve nefes aldığım bir yerde olması beni çok mutlu etti.” dedi.

“Zor Olan” Adlı Şiir Dinletisi ve Panel

Pazar gününün son etkinliği ise Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Şair Niyazi Yaşar’ın katkılarıyla hazırlanan “Zor Olan” adlı panelde yazar ve şairler izleyicilere seslendi. Usta isimlerin sahneye çıkarak şiirlerini okudukları panelde, konuşmacılar arasında Şair W. Bahadır Bayrıl ve akademisyen-yazar Yusuf Çotuksöken de yer aldı.

Etkinliklerin sonunda Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel adına katılım sağlayan Başkan Yardımcısı Adem Uçar, konukların her birine teşekkür ederek, plaket takdiminde bulundu.


Kaynak: Kartal Belediyesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.