TÜRK METAL SALCOMP XİAOMİ'YE SESLENDİ

TÜRK METAL SALCOMP XİAOMİ'YE SESLENDİ

Türk Metal, İstanbul’da Salcomp Xiaomi’de işten çıkartılan 125 işçi için “Başka yerde kabul ettikleri çağdaş endüstriyel ilişkileri, bize çok görüyorlar.

Türk Metal, İstanbul’da Salcomp Xiaomi’de işten çıkartılan 125 işçi için “Başka yerde kabul ettikleri çağdaş endüstriyel ilişkileri, bize çok görüyorlar. Orada işçinin hakkını tanırken burada hak cinayeti işliyorlar. Ama yağma yok, biz varız. Kim ki Türkiye’yi ucuz işçi cennetine çevirmeye kalkışırsa, karşısında bizi bulur” açıklamasını yaptı.

Türk Metal Sendikası, Salcomp Xiaomi’de yetki almalırın ardından sendikaya üye olan işçilerin işten çıkartılmasını protesto etti. Eylemin üçüncü gününde örgütlü olduğu tüm bölgelerde eş zamanlı olarak sokağa çıkarak eylem yapan Türk Metal Finlandiya merkezli Salcomp firmasına tepki gösterdi. Türk Metal’den yapılan açıklama şöyle:

“ORADA İŞÇİNİN HAKKINI TANIRKEN BURADA HAK CİNAYETİİŞLİYORLAR”

“Hak cinayeti işleyen bu şirket sıradan bir şirket değildir. Neredeyse dünyanın her yerinde yatırımları var. Yüz binlerce işçi onlar için alın teri döküyor. Ama bakın bunların Batılıülkelerdeki işyerlerinde sendika var. Bütün çalışanları sendikal güvencede… Ama bu hakkı bize çok görüyorlar. Bizim Türk işçisine iş, aş veren yabancı sermayeyle bir sorunumuz yok. Hepsini başımızın üstünde yeri var. Ama bunlar, başkasına verdikleri hakları bize çok görüyorlar. Başka yerde kabul ettikleri çağdaş endüstriyel ilişkileri, bize çok görüyorlar. Orada işçinin hakkını tanırken burada hak cinayeti işliyorlar.

Ama yağma yok, biz varız. Kim ki Türkiye’yi ucuz işçi cennetine çevirmeye kalkışırsa, karşısında bizi bulur. Kim ki Türk işçisine köle muamelesi yapmaya kalkarsa, karşısında bizi bulur. Orada direnen kardeşlerimize sesleniyorum: Sizler bizim gururumuzsunuz. Verdiğiniz ekmek ve onur mücadelesinde asla yalnız kalmayacaksınız. Sonuna kadar bir ve beraber olacağız. Sonuna kadar birlikte mücadele edeceğiz. Size söz veriyoruz: zafere ulaşacağız. Zafer bizim olacak. Zafer direnen emekçinin olacak.

“YAPILANLARI TEK TEK NOT ALIYORUZ. İSİM İSİM KAYDEDİYORUZ”

Buradan bir kez daha Salcomp Xiaomi işvereninden işveren temsilcisine yöneticisinden beyaz yakalısına kim bu kirli işlere kalkışıyorsa onlara sesleniyoruz… Yapılanları tek tek not alıyoruz. İsim isim kaydediyoruz. Kimse ben bilmiyordum diye kurtulamayacak. Kimse ben bilmiyordum. Ben emir kuluydum diyemeyecek. Bu kirli işlere katılanlarla baskı uygulayanlarla, tehdit edenlerle sendikal tercihleri yüzünden emekçileri işsiz bırakanlarla tek tek hesaplayacağız.”

NE OLMUŞTU?

TÜRK-İŞ'e bağlı Türk Metal Sendikası, Salcomp Xiaomi fabrikasında örgütlenerek Çalışma Bakanlığı’ndan yetki belgesi aldı. Ancak fabrika yönetimi yetkiye itiraz ederek sözleşme masasına oturmayı reddetti. Fabrika, sendikaya üye olan 125 işçiyi işten çıkarmasının üzerine işçiler eylem başlattı. 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.