Türk Milleti’nin Kalbinde Ve İcraatlarında Sonsuza Kadar Var Olacak…

Türk Milleti’nin Kalbinde Ve İcraatlarında Sonsuza Kadar Var Olacak…

TürkMilleti’nin kalbinde ve icraatlarında sonsuza kadar var olacak…

 

Topraklarıişgal edilen, esir edilmek ve vatansız bırakılmak istenen Türk Milleti’ne,büyük mücadelelerin ardından bağımsız bir vatan armağan eden Ulu Önder MustafaKemal Atatürk, devrimleriyle de ülkesini çağdaş dünyanın bir parçasıyapmıştır. 

Silaharkadaşları ve milletiyle birlikte verdiği Kurtuluş Savaşı’nı kazanıp, BüyükZafer’i Cumhuriyetle taçlandıran Mustafa Kemal Atatürk, 1. Dünya Savaşı’nıngalibi devletlerin Osmanlı topraklarını parçalayıp, paylaşma ve kendiemellerine göre bölüştürme planlarını uyguladığı bir noktada, milletininbağrından mucizevi bir şekilde çıkmış, Milli Mücadele’ye girişmiş ve dünyayışaşkına çevirerek büyük bir zafer kazanmıştır. 

Sonrakisüreçte askeri dehasına ek olarak inanılmaz devrimlere imza atmış, TürkiyeCumhuriyeti’nin rotasını ve hedefini çağdaş uygarlıklar seviyesine doğruyönlendirmiştir. 

Eşsizkomutan ve eşsiz önder Mustafa Kemal Atatürk’ün öğretileri, ilke veinkılapları, Türkiye Cumhuriyeti’nin geçmişine olduğu gibi, bugününe vegeleceğine de ışık tutmaktadır.

“Benimnaçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebetpayidar kalacaktır” diyerek, milletine olan güvenini, inancını bütün dünyayaduyurmuştur.

 

BüyükÖnder Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eseri Laik-Demokratik TürkiyeCumhuriyeti’ni sonsuza kadar yaşatmak ve onu muasır medeniyetler seviyesineyükseltmek için çok çalışmak, hepimizin en önemli görevidir. 

 

Bizler,Mustafa Kemal Atatürk gibi bir öndere sahip olduğumuz için ne kadar gururlansakazdır. Mustafa Kemal Atatürk’e layık olabilmek için, onun ilke ve inkılaplarınasahip çıkan, yaşayan ve yaşatan nesiller yetiştirmeye devam etmeliyiz.

Bizimyolumuz hep Mustafa Kemal Atatürk’ün yoluydu ve daima öyle kalacaktır. 

 

MustafaKemal Atatürk’ün bedenen aramızdan ayrıldığı 10 Kasım 1938’in yıldönümünedeniyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, şehit vegazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. 

 

ZeydanKaralar

AdanaBüyükşehir Belediye Başkanı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.