TÜRK TELEKOM, AKM’NİN OPERA SALONUNA 7 YILLIĞINA İSMİNİ VERDİ

TÜRK TELEKOM, AKM’NİN OPERA SALONUNA 7 YILLIĞINA İSMİNİ VERDİ

Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) simgesi kırmızı kürenin bulunduğu 2 bin 40 kişilik ana opera salonuna 7 yıl süreyle Türk Telekom’un adı verildi.

Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) simgesi kırmızı kürenin bulunduğu 2 bin 40 kişilik ana opera salonuna 7 yıl süreyle Türk Telekom’un adı verildi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türk Telekom ile imzalanan sözleşme uyarınca AKM’ye hem teknolojik destek hem de her yıl 45 milyon TL ayni bağış ve ihale kapsamında 15 milyon TL nakit destek sağlanacağını söyledi.

AKM'nin ana destekçisi olan Türk Telekom, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile bağış ve destek sözleşmesi imzaladı. AKM'de düzenlenen imza törenine Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Türk Telekom'un CEO’su Ümit Önal katıldı. 

Bakan Mehmet Nuri Ersoy, imzaladıkları sözleşmeyle Türk Telekom'un 2 bin 40 kişi kapasiteli opera binasının ismine sponsor olduğunu söyledi. Ersoy, "Bu noktadan itibaren AKM'nin simgesi olan bu sanat mekânı Türk Telekom Opera Salonu olarak adlandırılacaktır" dedi. Ersoy şunları söyledi:

TEKNOLOJİYE ÖNEM VERİYORUZ: Bakanlık olarak teknolojiyi son derece önemsiyor görev sorumluluklarımız dahilinde sunduğumuz, ürettiğimiz bütün hizmetlerde en son teknolojik altyapı ve uygulamaları kullanmaya özen gösteriyoruz. Bakanlığımız hemen her alanda ihtiyacı tümüyle karşılayacak en iyi teknolojik çözümleri tercih etmektedir.

ENERJİ VERİMLİLİĞİ EN ÜST SEVİYEDE TUTULMAKTADIR: Şu an içinde bulunduğumuz yeni AKM aslında bizim teknoloji farkındalığımızın çok özel bir örneğidir. Yeşil çatı sisteminin kullanıldığı ve ışığın malzeme açığından faydalanacak şekilde tasarlanmıştır. Trafolar, jeneratörler ve UPS sistemleriyle de kesintisiz bir enerji akışına sahiptir. Bina enerji üretim sistemiyle, enerji tüketimi en düşük noktanın en yüksek performans elde edebilmiştir. Aynı zamanda enerji izleme yazılımları sayesinde enerji tüketim değerleri anlık olarak kontrol edilerek enerji verimliliği en üst seviyede tutulmaktadır.

AKM 475 KAMERA İLE KESİNTİSİZ OLARAK İZLENİYOR: AKM aydınlatma sistemleri ile kontrol edilebilmekte ve izlenebilmektedir. Yerleşkelerin her yerinde iklimlendirme sistemleri mekanik otomasyon sistemleriyle kontrol edilmektedir. Bu kültür sanat kompleksi yüksek teknolojide 475 kamera ile kesintisiz olarak izlenmektedir. AKM bina içi kapıları kartlı geçiş sistemleriyle kontrol edilmekte. Kişiye özel kartlarla tüm mekânda kontrollü geçişler sağlanmaktadır. Acil anons ve seslendirme sistemleri sayesinde de bina geneli güvenlik ve uyarı sistemleri 7/24 aktif olarak çalışmaktadır. Yine AKM 4 bin 60 yangın algılama ve kontrol sistemiyle koruma altına alınmıştır. Olası durumunda yayılma hızına göre farklı senaryolarda tüm bina sistemleri, entegrasyonu harekete geçecektir. Opera ve tiyatro salonları, aydınlatma seyircilerin rahatlığı düşünülerek hazırlanmıştır. Tek bir merkezden mobil cihazlardan ve tabletlerden sistemden uzaktan kontrol edilebilmektedir. 

SÖZLEŞMEYLE AKM’YE ÖNEMLİ KATKIDA BULUNULMUŞTUR: Türk Telekom'un bu sözleşme kapsamında vereceği desteğin AKM'de hem bu teknolojik ve kurumsal kalitenin devamlılığında hem de uluslararası standartlarda oluşturduğumuz özgün yönetim anlayışımız noktasında önemli katkıları olacağını düşünüyorum. Türk Telekom ile atılan bu imzalarla AKM’ye hem teknolojik destek hem de her yıl 45 milyon TL ayni bağış ve ihale kapsamında 15 milyon TL nakit destek sağlanacak. Bu destek her yıl TÜFE oranında artarak devam edecek.”

ÜMİT ÖNAL: ÜLKEMİZE VE BU ÜLKENİN İNSANLARINA OLAN VAZİFEMİZİ YERİNE GETİRİYORUZ

Türk Telekom CEO'su Ümit Önal da, "Kültür ve sanatın kalbi niteliğindeki Atatürk Kültür Merkezi'nin hayatımıza, kültür yaşamımıza yeniden kazandırılması, milli kültürümüze yapılan en büyük yatırımlardan biridir. Türk Telekom ailesi olarak bu değerin ana destekçisi olmaktan büyük bir gurur ve mutluluk duyuyoruz" dedi. 

Toplumsal sorumluluk bilinciyle en iyi bildikleri iş olan teknoloji ve dijital dönüşümü sanatla buluşturarak bu ülkeye ve insanlarına olan vazifelerini yerine getirdiklerini söyleyen Önal, şöyle konuştu:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi ‘Sanatsız kalan bir toplumun damarlarından biri kopmuş demektir.’ Sanatın bu hayat veren, birleştirici etkisinden hareketle Türk Telekom olarak yüksek teknoloji alanındaki birikimimizi, milli kültürümüzün hizmetine sunmanın, teknolojinin sağladığı duygulara dokunan deneyimlere dönüştürmek amacıyla yeni bir yola çıkıyoruz. Bu yolculuğun ilk adımı Kültür ve Turizm Bakanlığımızla huzurlarınızda attığımız imzalarla hayata geçirdik. Türkiye'nin milli kültürünün oluşumu önemli katkı ve izleri bulunan Atatürk Kültür Merkezi'nin ana destekçisi olarak AKM'nin kalbi olan büyük opera salonuna 7 yıllığına ismimizi verirken AKM içinde ve Beyoğlu Kültür yolunda sanat yenilikçi teknolojileri deneyimlemeleri için WİFİ bağlantı noktaları 4.5 G ve 5 G mobil hizmetleriyle uçtan uca tüm telekomünikasyon hizmetlerini de sağlıyor olacağız."

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.