TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK ATATÜRK KÜTÜPHANESİ ATAŞEHİR’E KAZANDIRILIYOR

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK ATATÜRK KÜTÜPHANESİ ATAŞEHİR’E KAZANDIRILIYOR

Ataşehir Belediyesi kültür alanında yaptığı yatımlarına bir yenisi daha ekliyor. Hayırsever iş insanı İnal Aydınoğlu’nun destekleriyle hayata geçirilecek “Ataşehir Belediyesi Gönüllü Hizmet Vakfı Atatürk Kütüphanesi”nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Atatürk hakkında çok sayıda kaynak ve kitapların yer alacağı kütüphane tamamlandığında ilçenin eğitim ve kültür yaşamına yeni ivme kazandırarak, kitap ve okuma sevdalısı İstanbullulara hizmet verecek.

Ataşehir Belediyesi ile Gönüllü Hizmet Vakfı’nın iş birliğiyle Ataşehir’e Türkiye’nin en büyük “Atatürk” Kütüphanesi kazandırılıyor. İçerenköy Mahallesi’nde Bin 672 metrekarelik alanda, 667 metrekare oturumlu, 4 kattan oluşan toplam 3 bin 249 metrekare yapı alanına sahip, Türkiye’nin Atatürk ile ilgili en büyük kütüphanesi olacak Gönüllü Hizmet Vakfı Atatürk Kütüphanesi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Ataşehir Belediyesi Gönüllü Hizmet Vakfı Atatürk Kütüphanesi, aynı zamanda teknolojik altyapısıyla dikkat çekiyor. Atatürk Kütüphanesi kitapseverleri Atatürk hakkında yazılmış pek çok önemli eserle buluşturacakken aynı zamanda Türk ve dünya edebiyatının da geniş seçkili kitaplarına da yer verecek.  İstanbullular, araştırma, tarih ve bilimsel yayınlarına kolaylıkla erişebilme imkânına sahip olacaklar. Kütüphanede, kitapseverler ferah bir ortamda çalışma olanaklarına da kavuşacaklar. Bunun aynı sıra Atatürk Kütüphanesi bünyesinden sergi salonu, etüt, çalışma alanları, kayıt stüdyoları ve dijital kütüphane yer alacak. Atatürk Kütüphanesi’nin İstanbullu yurttaşlara 2023 yılı içerisinde hizmet vermesi planlanıyor.

Ataşehir Belediyesi Gönüllü Hizmet Vakfı Atatürük Kütüphanesi’nin Temel Atma Törenine; Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Belediye Başkan Yardımcıları, Ataşehir Belediyesi Meclis 1.Başkan Vekili Kudret Arslan, Ataşehir Belediye Meclis Üyesi ve CHP Grup Başkanvekili İlhami Yılmaz, Belediye Meclis Üyeleri, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, ilçe yöneticileri, Gönüllü Hizmet Vakfı Başkanı İnal Aydınoğlu, İstanbul Üniversitesi Kütüphanecilik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ümit Konya, Marmara Üniversitesi Kütüphanecilik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Sündüz Güneş, Gedik Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve Devrim Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Orhan Çekiç ile Ataşehirli Mahalle Muhtarları katıldı.

Türkiye’nin En Büyük  “Atatürk” Kütüphanesi

Temeli atılan kütüphanenin Türkiye’de, Atatürk ile ilgili yazılmış kaynak kitapların en büyüğü olma özelliğini taşıyacağını belirten Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Bizim için çok özel bir gün. Çünkü burada Cumhuriyetimizi kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ismini vereceğimiz bir kütüphane inşa ediyoruz. Bu anlamda emeği geçen mesai arkadaşlarıma ve projenin fikir babası saygıdeğer İnal Aydınoğlu’na ve Gönüllü Hizmet Vakfı’na teşekkür ediyorum.  Aslında ben bu alana belediye binasını inşa etmek istemiştim. Bununla ilgili bütün hazırlıkları tamamlamıştık. Fakat böyle bir kütüphanenin yapılması gündeme gelince biz belediye binası yapmaktan vazgeçtik. Atatürk Kütüphanesi yapmaya böylelikle karar verdik. Ataşehir’in tam merkezi konumunda bir nokta olduğu için çok özel bir alan burası. Kısmet olursa çok kısa bir zamanda bitireceğiz. Önemli olan bu binaları yapmak değil önemli olan içini doldurabilmektir. Atatürk Kütüphanesi gelecek nesillerimize bırakacağımız en anlamlı miraslarımız arasında yer alacak. Bir dünya lideri olan Ulu Önderimiz Atatürk, hayatı boyunca bilime ve kitaba olan önemi vurgulamış ve bunu yaşamına yansıtmıştır. Hayatının çoğunu cephelerde geçirmiş olmasına rağmen kitaplarını yanından ayırmamıştır. Yaşamı boyunca da kitap okumak ve araştırmaktan hiçbir zaman vazgeçmemiştir. Bizler onun aziz varlığını her daim Ataşehir’de yaşatacağız. Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Cumhuriyetin değerlerinden hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz. Atatürk’ün bize gösterdiği yolda, Cumhuriyet’in ışığında, aydınlık yarınlara yurttaşlarımızla birlikte yürüyeceğiz.  Yurttaşlarımızın Atatürk ile ilgili her türlü bilgiye ulaşacakları kütüphanemizin hayırlı olmasını diliyor ve emeği geçen rektörlerimize, üniversite hocalarımıza ve İnal Aydınoğlu’na teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Gönüllü Hizmet Vakfı Başkanı İnal Aydınoğlu ise temel atma töreninde yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Her önerimizi oy birliğiyle kabul eden ve Ataşehir’e hizmet etme imkânı tanıyan sevgili Başkanım ve Belediye Meclis Üyelerine teşekkür ediyorum. Ataşehir İstanbul’un en entelektüel bir ilçesi olma konumdadır. Sevgili Başkanımız ve ekibi çağdaş ve uygarlık düzeyine ulaşacak bir kent oluşturabilmek için kültüre, sanata, eğitime çok büyük önem veriyorlar ve Ataşehir’i bir kültür ve sanat kenti yapabilmek için çaba sarf ediyorlar. Biz de Gönüllü Hizmet Vakfı olarak eğitime, kültüre ve sağlığa çorbada tuz olmak üzere yola çıkmış bir gönüllü aileyiz. Atatürk Kütüphanesi sadece mimarı bir eser olarak yapılacak. Burası çok değerli ilim, bilim insanları ve değerli Atatürk uzmanlarının katkısı ile yapılacak.”

Ataşehir Belediyesi Gönüllü Hizmet Vakfı Atatürük Kütüphanesi’nin Proje Müellifi Tahir Çil ise konuşmasında şunları ifade etti: “Sayın İnal Bey bir gün beni ziyarete geldi. Ataşehir Belediyesi iş birliğiyle bir Atatürk Kütüphanesi inşa ettirmek istediklerini söyledi. Bu benim için çok büyük bir şans oldu. Çünkü insan meslek hayatında böyle şeyler kolay kolay yakalayamaz. Biliyorsunuz Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk cephelerde dahi kitabı elinden bırakmayan zeki bir insandı. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda Atatürk’ün muhteşem zekâsı ve okuduğu binlerce kitaba bağlı diye düşünüyorum. O açıdan eseri tasarlarken dinamik bir tasarım olarak düşünüp, çevresinde gezindikçe şekil değiştiren kitabın her halini simgeleyen bir kitap resmedelim istedik. Daha sonra Atatürk’ün ilkeleri var. Bu ilkeleri uyguladıkça muasır medeniyetler seviyesine çıkacağımızı düşünüyorum. Dolayısıyla o ilkeleri de ve 6 oku da simgeleyen giydirme cephede 6 tane kabartılı bir cephe tasarladık. Bir de Atatürk’e ait eserlerin sergileneceği kitapların bulunacağı bir eser olduğu için Atatürk’ün siluetinin bulunması lazım. Ancak bu siluet 2 boyutlu değil, mühendisliğimizin de bize vermiş olduğu bilgi ve birikimle Atatürk siluetinin binaya taşıyıcı yapan özelliğini yükleyerek bir siluet tasarladık. Atatürk silueti aynı zamanda bu binanın taşıyıcısı olacak. Bu eseri tasarlarken biz birikimlerimizi koyduk ama burada bu eserin meydana gelmesinde katkısı olan başta Sayın Başkanımız Battal İlgezdi’ye, performansını, emeğini, düşüncesini esirgemeyen kendime örnek aldığım İnal Aydınoğlu’na ve gerçekten proje aşamasında bana çok destek olmuş Deniz Kutlu’ya ve Ataşehir Belediyesi’nin tüm çalışanlarına gönülden teşekkür ediyorum.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

rres9ly6vqq3o4pdzfukjIcg.jpg

0culwk1bjslbae9z7mp3Id2a.jpg

uhowmpvdtyuin8oes2k9zbfn.jpg

ucwbIyfwb9ve25cg6hapofs3.jpg

t2cabgus5pbqa4ckfrnp7wte.jpg

mgcdhxeq6bx8jtw9kdp3mozo.jpg

3mg0dnlq9hfxqjaioaz7yhjI.jpg

odkfyvpk5cwlq63xelamna4x.jpg

gIhmays8yf1ndcrodfxuvrjb.jpg

xluv0p3rseck7qmbtx4hdybt.jpg

hnczgqazqc1ij52ddryupemp.jpg

7klevgezpolv5oxb4gtx1yjn.jpg

vv6c9xkzj5crxtmr8nuqphbf.jpg

cpqxjryrld6gbi9kvl47hukc.jpg

rxo7abnmcrlkocpmuesv8k0t.jpg

pmn6sr5hdusjjcy9pl07oalu.jpg

rrav3kfuj0xsqwtpoled4dmq.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.