Türkiye’nin İlk “Akıllı Konteyner Sistemi” Pendik’te

Türkiye’nin İlk “Akıllı Konteyner Sistemi” Pendik’te

Sıfır atık çalışmalarıyla ilklere imza atan Pendik Belediyesi, Türkiye’nin ilk “akıllı konteyner sistemi”ni hayata geçirdi. Kent genelinde şimdilik 21 noktaya yerleştiren akıllı konteynerlar sahip oldukları yüksek teknolojiyle geri dönüşüm sürecine destek verecek ve atık toplama maliyetlerini düşürecek.

Atıkları sıkıştırarak yüksek kapasitede çalışıyor

Akıllı konteynerler güneş enerjisiyle çalışıyor. Toplanan kağıt, metal, plastik ve cam gibiatıkları sıkıştırarak daha yüksek kapasitede çalışıyor. Akıllı konteyner tamamen dolduğunda içindeki sensörler vasıtasıyla otomatik olarak merkeze haber veriyor. Ardından Pendik Belediyesi ekipleri akıllı konteynerdaki atıkları geri dönüşüm tesisine gönderiyor.

İstanbul Kalkınma Ajansı’nın hibesiyle hayata geçti

“Akıllı konteyner sistemi”, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın 2021 yılı’ndaki “Yenilikçi İstanbul Mali Destek Programı” kapsamında kazanılan hibe ile hayata geçti. Projeyle Pendik Belediyesinin mevcut atık yönetim sisteminin daha verimli bir hale getirilmesi, karbon salınımının azaltılması ve atık toplama maliyetlerinin düşürülmesi hedefleniyor.

cwgiom3j0mdendpsps1kreow.jpg

u4vyg3fejoxs9ocmz1pjucpt.jpg

hnrha87okudujjllwxg6piwm.jpg

9zmkapqrIbxefh5wui7vwdrs.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.