Türkiye’nin Kaykay Şampiyonları Ödüllerini Aldı

Türkiye’nin Kaykay Şampiyonları Ödüllerini Aldı

Türkiye Kaykay Federasyonu tarafından, Esenyurt Belediyesi evsahipliğinde düzenlenen, Kaykay Sokak Disiplini Türkiye Şampiyonası’nın 3.etabıtamamlandı. Avrupa Yakası’nın en büyük kaykay parkı olma özelliğine sahipEsenyurt Kaykay Parkı’nda gerçekleşen yarışlarda, erkekler ve kadınlarkategorisinde ilk üçe giren sporcular ödüllerini ve hediyelerini EsenyurtBelediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un elinden aldı.

Kaykay Sokak Disiplini Türkiye Şampiyonası’nın 3. Etabı, oynananfinal yarışları ile tamamlandı. Avrupa Yakası’nın en büyük kaykay parkı olmaözelliğine sahip olan Esenyurt Kaykay Parkı’nda gerçekleşen şampiyonayaEsenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Türkiye Kaykay Federasyonu GenelSekreteri Muhsin Mete, belediye başkan yardımcıları ve çok sayıda vatandaşkatıldı. Türkiye’nin 9 farklı şehrinden 20’si kadın 50’si erkek olmak üzeretoplam 70 lisanslı sporcunun katıldığı şampiyonada gerçekleşen ön elemeler veyarı final turlarının ardından yapılan filan yarışlarında kadınlarkategorisinde Safa Merve Nalçaçı Türkiye Şampiyonu olurken, Melis Sakaoğluikinci, Aysel Özgür ise üçüncü oldu. Erkekler kategorisinde Okan Gökçek altınmadalya alarak Türkiye Şampiyonu oldu. Aynı kategoride Recep Canal ikinciolurken, Emre Töre üçüncü oldu. Şampiyonlar madalyalarını ve hediyeleriniBaşkan Bozkurt’un elinden alırken, erkeklerde ilk 20’ye kadınlarda ise ilk 8’egiren sporculara Esenyurt Belediyesi tarafından hazırlanan hediyeler verildi.

 “Umudun Şehri’nin Çocukları Güzel ŞeylerleAnılacak”

Esenyurtlu gençlerin güzel şeylerle anılacağını söyleyen BaşkanBozkurt şöyle devam etti: “Burası Avrupa Yakası’nın en büyük kaykay tesisi.Kaykay Federasyonu’yla birlikte projelendirdik. Amacımız; çocuklarımızı vegençlerimizi spora, disipline, ahlâka sevk etmek. Dolayısıyla bu tür tesislerlebunu başarmış olacağız. Esenyurt, enerjisi yüksek gençlerle dolu bir ilçe.Gençlerin enerjisini atması için tesisler yapıyoruz. Göreve geldiğimiz gündenitibaren eksikleri tamamladık, analizler yapıyoruz, bundan sonra Esenyurt’unihtiyacı olan tesisleri tek tek yapıp açmaya devam ediyoruz. Bundan sonra dadevamı gelecek. Gençlerimiz burada yarışıyorlar, enerjilerini atacaklar,tanışıp sosyalleşecekler. Ben inanıyorum ki Esenyurtlular Türkiye’yi yurtdışında temsil edecek pozisyona gelecekler. Buradan da birkaç öğrencimiz KaykayFederasyonu ile birlikte ülkemizi temsil edecek. Önemli olan birlik veberaberlik içinde, huzur içinde, güzelliklerle beraber gençlerimize örnekolacak işler yapmak. Çok mutluyuz. Belki çok büyük bir yatırım değil ama çokönemli bir yatırım”

“Türkiye’ninEn Büyük Parklarından Bir Tanesi”

Esenyurt Kaykay Parkı’nın Türkiye’de yapılan en büyük alanlardanbiri olduğunu söyleyen Kaykay Federasyonu Genel Sekreter Vekili Muhsin Mete,“Esenyurt Belediye Başkanı’mıza teşekkür ederiz. Böyle bir alanı branşımızakazandırdı. Bizim büyük eksikliklerimizin olduğu bir alandı. Esenyurt olarakbelli bir kaykay sporcu potansiyelimiz var. Bu çocuklarımızı, bu branşakazandırmak için de burayı tercih ettik” dedi.

“EsenyurtBelediyesi’ne Teşekkür Ediyorum”

Desteklerinden dolayı Esenyurt Belediyesi’ne teşekkür edenKadınlar Türkiye Kaykay Şampiyonu Safa Merve Nalçacı şunları ekledi: “Millikaykaycı ve milli sporcuyum. Öncelikle çok mutluyum. Birincilik bizi çokgururlandırdı. Kadınlar olarak ön yargıları kırıyoruz. Kızlar adına da çokmutluyum. Gitgide sayımız artıyor. Önceden 3 veya 4 kaykaycı olurduk, şimdi ise18 kaykaycı çok güzel bir şekilde performans sergiledik, derece aldık. Önümüzde2024 olimpiyat yarışları var, umarım kızlarla beraber bu şansı tekraryakalarız.” Erkekler Türkiye Şampiyonu Okan Gökçek ise “Bu etkinlikte emeğigeçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu park, bütün kaykay camiasına hayırlıolsun. Birinci olduğum için çok mutluyum. Pistten memnun kaldım” ifadelerinikullandı.

“Esenyurt’taİlk Kez Karşılaşıyoruz”

Esenyurt’ta bu tür etkinliklerle ilk kez karşılaştıklarınısöyleyen Derya Elçin, “Bence çok güzel bir etkinlik. Ailecek gelebileceğimizbir ortam. Çok değişik bir etkinlik oldu, çocuklarla geldik. Böyleetkinliklerin devamını bekliyoruz. Esenyurt’ta ilk kez karşılaşıyoruz. Çokmemnun olduk” diye konuştu. Bahar Bayat, “Çok güzel, çok eğlenceli. Çocuklariçin de bizim için de çok iyi oldu. Çok memnunuz” ifadelerini kullandı. ÜmitÇakmak ise şöyle konuştu: “Biz tesadüfen geldik. Böyle değerlerin, böylegençlerin olması bizi sevindirdi. Organizasyonu düzenleyenleri tebrik ediyorum.”

w4kz0nIbes1jcevqpagp2yui.jpg

gzivldc4fua1hfoxkegwm7rs.jpg

k0ofjg5cq3vrdpuaze7tdxig.jpg

fhw60lw5vlcovro4u2xnnisk.jpg

rouak6flcqizmtsajdmpbvgn.jpg

ial8cI5rjtsfzhdwk2rt4okb.jpg

obhhrwvnsjfp0ktn7g8olcjz.jpg

aobcdps2qva7ishrfznepIyy.jpg

s3uif1texnetvygwlqvpj4h9.jpg

gewsf2hyrkymbhl6d7naisgp.jpg

ay7tmlfeopvae8gwnsczumbj.jpg

rzcu2cbnpmyq5x8gfglve3av.jpg

cn4ns6omqdzubjloptcp8ejk.jpg

sjnptdobaomz5arwhzrgu1yy.jpg

rwulIj3abltzc2xmferg8a9d.jpg

krdyyvehwavacuqIdnxnmsul.jpg

50mqrugvktcdo2k4Iltrxnys.jpg

ocxeknaIogsh310rcjy2uidt.jpg

v07loy6582ir3nuospmv1j9w.jpg

xc38457jk60dsuaqnrcnfltl.jpg

dtouvipcgkbfx7mpl98Isavh.jpg

p83izrul5x1zvwwna9kIrbgy.jpg

syu0yowjeozfat4mgv6d93ph.jpg

pgrsohidx5wl4kpc3fvk0hse.jpg

u4w6ckvbtg8ul0atdwdjlzpm.jpg

8mflynya3hwujoeqgusfbn6z.jpg

fopmdwgnalvu2rxkzoyjvhst.jpg

sg7kp8xp1we3qruvgfxoe9cr.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.