Türkiye’nin Piyanistleri Bu Kursta Yetişiyor

Türkiye’nin Piyanistleri Bu Kursta Yetişiyor

Esenyurt’un genç piyanistleri, belediyenin açtığı “Piyano” kursundaaldıkları eğitim ile girdikleri yetenek sınavlarında üstün başarı göstererek,hayâllerindeki bölüme yerleşti.

Esenyurt Belediyesi’nin kültür ve sanat kurslarında eğitim alanöğrenciler, katıldıkları yetenek sınavlarında başarıdan başarıya koşuyor.Belediyenin Yunus Balta Kültür Merkezi’nde verdiği “Piyano” kursunda uzunsüredir eğitim gören Leyla Elmas Gönen ve Armita Rastkar, yetenek sınavınıkazanarak, Beylikdüzü Âşık Veysel Güzel Sanatlar Lisesi, Müzik bölümüneyerleşti. Aynı kursta piyano eğitimi alan 4. ve 5. sınıf öğrencileri Zeynep NurAkyol, Safiye Sema Oktan ve Emin Devrim Taş ise Bilim ve Sanat Merkezleri(BİLSEM)’nin yetenek sınavını kazandı. Kursta aldıkları eğitim sonrası hayâlettikleri bölümlere yerleşen öğrenciler, desteklerinden dolayı EsenyurtBelediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’a teşekkür etti.

HayâllerininPeşinden Gittiler

Yaşıtlarına sevdikleri bölümü seçmeleri konusunda tavsiyelerdebulunan Kursiyer Armita Rastkar, “Türkiye’ye geldiğimden yıldan beri buradakikurslara katılıyorum. Önce koroya katıldım, sonra Piyano kursuna gelmeyebaşladım. Aldığım eğitim sonrası Âşık Veysel Güzel Sanatlar Lisesi, Müzikbölümünü kazandım. Kazandığımı anladığımda mutlu oldum. Burada hocalarımız çokyardımcı oluyor. Gelemediğim zamanların telafisini yapıyorlar. Dost gibidavranıyorlar. Bazı insanlar ressam olmak istiyor ama para kazanamam diyeseçmiyorlar. Bence bir bölümü istiyorsanız ve zevk alacağınız bir bölümse onu seçin,çünkü hayat o kadar uzun değil” dedi. Aynı bölümü kazanan Kursiyer Leyla ElmasGönen ise şöyle konuştu: “2016’dan beri Yunus Balta Kültür Merkezi’nde eğitimalıyorum. Geçen yıl güzel sanatlara gitmek istediğime karar verdim. Çokheyecanlıydım, kazandığımı öğrendiğimde gözlerim doldu. Hocalarımı çokseviyorum, hepsine çok teşekkür ediyorum.”

“BelediyeBaşkanıma Çok Teşekkür Ederim”

Sunduğu imkanlardan dolayı Esenyurt Belediye Başkanı Kemal DenizBozkurt’a teşekkür eden 4. sınıf öğrencisi Safiye Sema Oktan, “Bir yıl evdeannemle çalıştıktan sonra buraya geldim. Öğretmenime ve Belediye Başkanıma çokteşekkür ediyorum. Öğretmenim beni çalıştırmasaydı bu kadar başarılı olamazdım.Belediye Başkanımıza da burayı yaptığı için çok teşekkür ediyorum. Bu sınavı kazandığımıduyunca çok mutlu oldum, çünkü hayâlimde vardı” diye konuştu. Beşinci sınıföğrencisi Emin Devrim Taş, “Burada bir yıldır eğitim alıyorum. Daha öncesindehiçbir müzik eğitimi almadım. Öncesinde kazanacağımı beklemiyordum. Kazandığımıgördüğümde çok mutlu oldum. Emeklerinden dolayı Müzik Öğretmenime ve EsenyurtBelediyesi’ne çok teşekkür ederim” diye konuştu.

“Hepimiz MutluOlduk”

Yetenek sınavlarının yanı sıra öğrencilerle birlikte uluslararasıbirçok festivale katıldıklarını söyleyen Esenyurt Belediyesi Piyano ÖğretmeniVusale Yazar, “İki öğrencim güzel sanatlar lisesini kazandı. Onun dışında üçöğrencim de BİLSEM’in yetenek sınavında Müzik bölümünü kazandılar. Asil Hocaile beraber çocukları güzel sanatlar lisesine hazırladık. Onlarla birlikte heyecanlandıkve sonucu öğrenince hepimiz mutlu olduk” ifadelerini kullandı.

“Piyano EğitimininVerilmesi İşimizi Kolaylaştırdı”

Kızının burada aldığı eğitim sonrası BİLSEM’in yetenek sınavlarınıkazandığını belirten Safiye Sema Oktan’ın annesi Ferah Oktan şunları ekledi:“Safiye bir sene önce belediyemizin kültür merkezinde Piyona derslerinebaşladı. Öncesinde müzik alanında yeteneği vardı. Buranın böyle bir eğitimvermiş olması bizim işimizi kolaylaştırdı, çünkü bu çocukların yetiştirilmesiiçin böyle ortamların olması gerekiyor. Burada bir yılı tamamladıktan sonrakızım BİLSEM müzik yetenek sınavlarına girdi ve çok şükür kazandı. Ben buvesileyle Belediyemize ve Başkanımıza teşekkür ediyorum.”

wgt63zegu1qzb9islmodxdlf.jpg

yklykxI4zgpg3rohs8cb09nd.jpg

ly8h7bufitneksoczety5xs4.jpg

jgkeour2a5fwqtzsIman7uxz.jpg

uvmfjuwd1apfmxg5dkq27hsg.jpg

h8e9mvugwqr1blog4djltpv2.jpg

lIbm8yx9u4bkvdmljk5zxore.jpg

6xzjy4xkpedn9tIh7nlc8c1m.jpg

7od6xz2gqcevIfhhusn5rtvx.jpg

u61sblmtbtuq8yc9z0kdx5vc.jpg

ebzg7curdkqj4qwdo2myufgw.jpg

ucgezg3Ihfn0fp68jb274bqh.jpg

adhlgzsfgIuzmjo27lnp4hrq.jpg

ktxgq3jtvymrqaobfpmIugcn.jpg

er6ukandIgsfdaxmo4vtxy9p.jpg

rmday5xfbhuhv7nosIlqdgtk.jpg

hqrsvm7rfo6ti4ulczymabIp.jpg

jyuy48q9ua3fgefslvzk7bwo.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.