Türkmenbaşı Alt Geçidi’nin Resmi Açılışı, Sanatçı Tan Taşçı Konseriyle Yapıldı

Türkmenbaşı Alt Geçidi’nin Resmi Açılışı, Sanatçı Tan Taşçı Konseriyle Yapıldı

 

Başkan Zeydan Karalar, mali mucizenin ardından gerçekleştirilendev hizmetleri ve önümüzdeki dönemde yapılacak önemli projeleri anlattı. 

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın,halkın hizmetine sunduğu Türkmenbaşı Alt Geçidi’nin resmi açılışı, sanatçı TanTaşçı’nın konseriyle gerçekleştirildi.

 ADANA İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ

 

Açılışa Başkan Zeydan Karalar’ın yanı sıra ilçe belediyebaşkanları, milletvekilleri, siyasiler, konuklar ve Adanalılar katıldı.

20 bini aşkın Adanalının katıldığı açılışta, katılımcılarıselamlayan ve hemşehrileriyle birlikte olduğu her programda büyük mutlulukyaşadığını belirten Başkan Zeydan Karalar, “Sizleri çok seviyoruz. Adana içinadana adana, gece gündüz çalışıyoruz” dedi.

BORÇ GELİRİN 4 KATIYDI, ŞiMDİ GELİR BORCUN 4 KATI

Adana’da kendilerinden önce görev yapan belediyebaşkanlarına teşekkür eden ancak aradaki yönetim farkını anlatma gereğiduyduklarını belirten Başkan Zeydan Karalar, borcu gelirinin 4 katı olanbelediyeyi, geliri borcunun 4 katı haline getirdiklerini anlattı.

MALİ MUCİZENİN ARDINDAN DEV ESERLER YAPILDI

Pandemiye, depreme , bütün zor koşullara rağmen her zamanhalkın yanında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini ifade eden BaşkanZeydan Karalar, bir önceki dönemde mali şartlar çok daha uygunken 894 bin tonasfalt dökülebildiğini kaydederek, kendi dönemlerinde şu ana kadar 2 milyon 850bin ton asfalt döküldüğünü bildirdi. Başkan Zeydan Karalar sözlerini şöylesürdürdü: “5 yeni bulvar, 3 alt geçit, 44 km bisiklet yolu yaptık, 111 yeniotobüs aldık, 50 elektrikli otobüs daha alma hazırlığımız var. Böylece Adana’yıküresel ısınmaya karşı ciddi tedbir alan bir kent haline getireceğiz. 221 caddeve bulvarı yeniledik, 310 iş makinesi aldık ve belediyenin kira giderini yılda700 milyon lira azalttık.  3 yurt, 11mahalle merkezi açtık. 355 bin metrekare park yaptık. 5 bin halk kart, 500 bingıda kolisi dağıttık. Çiftçiyi de unutmadık; 4 milyonun üzerinde fide desteğiverdik, üreticiye 1700 güneş enerjisi paneli dağıttık. Bunları yaparken oyhesabı, siyasi parti ayrımı kesinlikle gözetmedik. 2340 km su isale hattıyaptık, 440 bin metre asbestli boru değiştirdik, 386 bin 441 metre yağmur suyuve kanalizasyon hattı yaptık. Şiddetli yağmurlarda göl olan çok sayıda noktadabu sorunu ortadan kaldırdık. 4 yeni arıtma tesisini bitirdik, 4 ilçede dahaarıtma yapmak için hazırlığımız tamam, bu yıl temellerini atacağız. Ceyhan,Yumurtalık, Karataş ilçelerindeki su problemini çözdük. İmamoğlu ve Kozanilçeleri ile Ceyhan’ın bazı köylerinin su problemini çözecek YedigözeBarajı’ndan su getirecek projenin temelini attık. 4 milyar liralık projeyiikinci dönemimizde bitireceğiz. Tufanbeyli, Feke ve Saimbeyli’de önemliçalışmalar gerçekleştirdik. 99 su deposu yaptık ve SCADA uygulamamız ile kentgenelindeki su kayıp ve kaçağını azaltıyoruz. Adana’nın tamamı bu uygulamaalanı içine girdiğinde yılda yaklaşık 40 milyon metreküp su tasarrufugerçekleştirmiş olacağız. Çok sağlam su hatları döşedik.”

ADANA ARTIK GÜZELLİKLERİYLE KONUŞULUYOR

Adana’da kültür sanat etkinliklerini yoğun şekilde hayatageçirdiklerini anlatan Başkan Zeydan Karalar, Adana’nın artık ülke gündeminde olumlu yanlarıyla konuşulduğunu veturist sayısının katlanarak arttığını ifade etti.

İKİNCİ DÖNEMDE BÜYÜK PROJELER VE ÖNEMLİ HİZMETLER HALKLABULUŞACAK

İkinci dönemde yeni bir otogar yapılacağını, 150 megawatt’lıkgüneş enerjisi santrali kurulacağını, böylece 65 milyon liralık mevcut elektrikgiderine ek olarak 65 milyon liralık da elektrik satılacağını söyleyen BaşkanZeydan Karalar, güneyden kuzeye yeni bir bulvar, marina, yaşlı yaşam merkezi,yeni kütüphaneler ve yurtlar yapılacağını duyurdu. Başkan Zeydan Karalar,konuşmasını Cahit Sıtkı Tarancı’nın “Memleket İsterim” ve Edip Cansever’in“Mendilimde Kan Sesleri” şiirleriyle bitirdi. 

Başkan Zeydan Karalar, Türkmenbaşı Alt Geçidi’nin yapımındaemeği geçenlere teşekkür etti.

2zll5hkaxpjncteqzhuwgsvo.jpg

cmen5fwqsotIlaloypxj1hkj.jpg

smk15pyzIjxfc3ybqadgcomb.jpg

r6mn7wxx4qIhzpbu9mtosfwj.jpg

xs874bkp23o5ztgc6ayasmlI.jpg

yhmc5pjoq1cs9yubp2lkwe0i.jpg

91Iclxshw2auynaslerkz5i4.jpg

3tulfqhga2eusfjlwkenyxjb.jpg

ubd49r60viczng3lrdfslxw7.jpg

iqycactnzryvxjeojqfgzmbd.jpg

w2fdimayre6jqtxtvkpwec1y.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.