Türksoy Koşusu'nda galibiyete La Brezza uzandı

Türksoy Koşusu'nda galibiyete La Brezza uzandı

3+ yaşlı safkan İngiliz kısraklarına mahsus olarak gerçekleştirilen mücadele, 1400 metre mesafe çim pistte yapıldı.

2022 yılı Türksoy Koşusu'nu, Vefa İbrahim Aracı'nın sahibi ve yetiştiricisi olduğu La Brezza (Native Khan - Fowey / Gone West) jokeyi Ahmet Çelik idaresinde kazandı. Caner Akgül'ün antrenörlüğünü üstlendiği 4 yaşındaki doru kısrağın bu birinciliği kariyerinin beşinci galibiyeti olarak kayıtlara geçti.

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı adına koşulan yarışın ikincisi Pür Dikkat (Victory Gallop - Lunarat / Royal Abjar) olurken, Abjarkız (Abjar Academy - Cayenne Cat / Tabasco Cat) üçüncü, Navona (Native Khan - Lion Forest / Forestry) dördüncü, Ser Veyron (Marcavelly - Vey Ron / Ocean Crest) da beşinci olarak mücadeleyi tamamladı.

Yarışın galibi La Brezza için bitiriş derecesi 1.23.35 olurken, farklar 2 Boy - 2 Boy - 1/2 Boy - Boyun şeklinde sonuçlandı.

Koşunun ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına antrenör Caner Akgül'e plaketini TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Bilal Çakıcı verdi.

Törene Ankara Hipodrom Müdürü Özgür Kaya da katıldı.
 

TÜRKSOY (Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı)

Türk Dünyası'nın UNESCO'su olan TÜRKSOY, 1993 yılında Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Türkiye'nin Kültür Bakanları tarafından imzalanan anlaşmayla kurulmuştur. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan, Başkurdistan, Altay, Saha, Tıva, Hakas Cumhuriyeti ve TÜRKSOY, kurulduğu günden bu bugüne Türk halklarının gönül birlikteliğini ve kardeşliğini güçlendirmek, ortak Türk kültürünü gelecek nesillere aktarmak ve dünyaya tanıtmak için çalışmaktadır. Türk halklarının ortak geçmişini; dil, edebiyat, kültür ve sanatını bir bütün halinde ele alan pek çok bilimsel çalışmaya imza atan TÜRKSOY, ilan ettiği anma yılları, Kültür başkentleri, gerçekleştirdiği bilimsel ve akademik faaliyetler ve yıl boyu farklı lehçe ve dillerde okuyucularla buluşturduğu eserlerle, Türk dünyasının mümtaz şahsiyetlerinin bırakmış oldukları kültürel mirası gelecek nesillere aktarmaktadır.

 

h68njdtzpohliems7abtyg0I.jpg

czgpuh6tkxxbrmwmbcjsIvh8.jpg

gnn3hbebvkxljcyrdfuisa0p.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.