Tuzla Belediyesi’nden bir ilk ‘Açık Veri Portalı’ kullanıma açıldı

Tuzla Belediyesi’nden bir ilk ‘Açık Veri Portalı’ kullanıma açıldı

Tuzla Belediyesi tarafından Açık Veri ve Teknoloji Derneği işbirliği ile Türkiye’de yerel belediyeler olarak bir ilk olma özelliğini taşıyan Tuzla Belediyesi Açık Veri Portalı, vatandaşların erişimine açıldı. Tuzla Belediyesi Açık Veri Portalı’na, akademik araştırma yapan eğitimciler, girişimciler, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar erişim sağlayabilecekler. Tuzla Belediyesi Açık Veri Portalı; kişisel bilgileri koruyarak, bilgi çağının hammaddesi olan veriyi Tuzlalı vatandaşların ortak aklının katılımına, toplumsal faydaya ve katma değere dönüştürecek. Türkiye’nin dijital dönüşüm yolculuğuna katkı vermek ve öncü olmakla beraber, diğer kamu kurum ve kuruluşlarına da destek verilmesi hedefiyle açılan portal için tanıtım toplantısı düzenlendi. Düzenlenen toplantıya Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Başkanı Dr. Ali Taha Koç, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, İstanbul Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Erkam Tüzgen, Açık Veri ve Teknoloji Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Eren, AWS Türkiye Kamu Sektörü Müdürü Berrin Mumcu Özselçuk, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ile birlikte vatandaşlar katıldı. 

“BİRÇOK VERİ SETİNİ VATANDAŞIMIZIN KULLANIMINA AÇIYORUZ”

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç,” Tuzla Belediyemiz ile birlikte çok güzel bir portali açıyoruz. Tuzla Belediyesi Açık Veri Portalı ile birçok veri setini vatandaşlarımızın kullanımına açıyoruz. Bu veriler girişimcilerimiz, akademisyenlerimiz, araştırmacılarımız uygulamalar gerçekleştirecek ve gerçekleştirilen uygulamalarla vatandaşlarımızın belediye hizmetlerini daha hızlı, kolay almasını sağlayacak. Veri çok değerli ama katma değere ve değere dönüştürüldüğü zaman değerli. Şu ana kadar biz bu verileri depoluyorduk ama Tuzla Belediyemiz vizyoner bir projeyle bu verilerini açmaya başladı. İnşallah bunun devamı gelecek, uygulamalarla beraber vatandaşımızın hizmetine sunmuş olacağız” dedi.

“TEK AMACIMIZ BİLGİYE DAYALI BELEDİYECİLİK”

Tuzla Belediyesi olarak bilgi ve bilişim konusundaki yatırımlarını Açık Veri Portalı’nın hizmete girmesiyle taçlandırdıklarını ifade eden Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı; “Açık Veri Portalımızı 70 veri setimiz ile Tuzlamızın hizmetine sunmuş oluyoruz. Buradaki tek amacımız bilgiye dayalı belediyecilik. Bilgiye dayalı belediyecilik ile vatandaşımıza daha iyi hizmet üretme gayretimiz var. Bilgiyi kurumsal yapı içerisinde tutmanın çok anlamlı olmadığını biliyoruz. Akıllı kent yönetiminde, yönetişim kısmında bilgiyi paylaşmak, vatandaşımızın, kurumların, kuruluşların, üniversitelerin uygulamalar geliştirerek daha yaşanabilir bir Tuzla, daha yaşanabilir bir şehir vadetmemiz açısından çok önemli. Vatandaşımızı yönetime katmak, kişisel verilerin korunarak vatandaşımız ile birlikte paylaşarak iyi bir kent oluşturmamız hizmet edecek Açık Veri Portalımız hayırlı olsun” dedi. 





In2kxhxgvrwoubymhc0mazqd.jpg

6apcbv8onymskghvg1yzIq5t.jpg

jwzqekmu17rroc6ckdodbxxn.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.