UÇUŞ YASAĞI OLAN ÜLKE 20'YE ÇIKTI

UÇUŞ YASAĞI OLAN ÜLKE 20'YE ÇIKTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bakanlıkta basın toplantısı düzenledi.

Bakan Koca koronavinüs tedbirleri kapsamında 6 ülkeye daha uçuş yasağı geldiğini açıklarken, vaka sayısıyla ilgili "Toplam hasta sayımız ise 18 olmuştu. Yeni hasta sayılarımız var ancak analiz edilen numunelerimiz mevcut” dedi. 

Bakan Koca'nın açıklamaları şöyle: 

“Halkımızdan haber kaynakları doğrultusunda dikkatli olması gerektiğini rica ediyorum. Panik duygusaldır akla uygun değildir. Duyguyla değil akılla hareket etmeliyiz. Tedbir ve panik bir birinin zıttıdır.”

“Türkiye’deki tablo diğer ülkelerdeki tablo ile özdeş değil. Pek çok ülke kontrolü kaybetmiş durumda. Kaybedilen hasta sayıları ön plana çıkıyor. Tedbirleri uygularsak hastalığın yayılımını önleyebiliriz. Düşmanımızı iyi tanıyoruz. Sağlık alt yapımız hızlı ve yaygın. Sıkı tedbirlerle bu sorunu aşacağız.”

“Bilim Kurulu’nda yeni öneriler alındı. 6 olan laboratuar sayımızı 16’ya çıkarmaya karar verdik. Antijenden geliştirilmiş olan kiti ülkenin bütün illerine vererek sonuç alacağız. Umre’den gelen 5 binin üzerinde vatandaşımızı gözleme aldık. 14 gün gözlem altında tutmuş olacağız. Alo 184 SABİM hattı ve Sağlık Bakanlığı iletişim hattı korona hattından vatandaşlarımız destek alacaklar. Vatandaşlarımızın mümkün olduğunca evlerinden çıkmamalarını sağlamış olacağız.”

“Sayım Cumhurbaşkanımızın taktiriyle Diyanet İşleri Başkanlığımız cemaat ile namazlara belirli süre ile ara verdi. Uçuş yasaklarına 6 ülke daha eklendi.  İngiltere, İsviçre, Mısır, Suudi Arabistan, İrlanda Birleşik Arap Emirlikleri ile birlikte ülke sayısı 20’ye çıktı.”

Bakan Koca, yeni vaka sayısını saat 24.00'e kadar açıklayacağını ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.