UĞUR MUMCU, GAFFAR OKKAN VE İSMAİL CEM, KARTAL’DA ANILDI

UĞUR MUMCU, GAFFAR OKKAN VE İSMAİL CEM, KARTAL’DA ANILDI

Kartal Belediyesi, 24 Ocak’ta hayatını kaybeden ve Türk halkının unutamadığı gazeteci-yazar Uğur Mumcu, Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ile Dışişleri ve Kültür Bakanlığı görevlerinde bulunan

Kartal Belediyesi, 24 Ocak’ta hayatını kaybeden ve Türk halkının unutamadığı gazeteci-yazar Uğur Mumcu, Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ile Dışişleri ve Kültür Bakanlığı görevlerinde bulunan siyasetçi-gazeteci İsmail Cem için anma programı düzenledi.

Kartal Belediyesi, 24 Ocak 1993 yılında Ankara’da evinin önünde uğradığı bombalı suikast sonucu hayatını kaybeden, gazeteci- yazar Uğur Mumcu’yu unutmadı.

Kartal Belediyesi ile Uğur Mumcu Mahallesi Çevre Kültür Dayanışma Derneği (UMDER) tarafından vefatının 29’uncu yılında gazeteci-yazar Uğur Mumcu adına bir anma programı gerçekleştirildi.

EMNİYET MÜDÜRÜ GAFFAR OKKAN VE SİYASETÇİ-GAZETECİ İSMAİL CEM DE ANILDI

Gecede ayrıca uğradığı suikast sonrasında hayatını kaybeden Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okan ile Dışişleri ve Kültür Bakanlığı yapan siyasetçi-gazeteci İsmail Cem de anıldı.

Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde gerçekleşen anma programına, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı İmam Aydın ve Ali Apaydın, Cumhuriyet Halk Partisi Kartal Eski İlçe Başkanı Muammer Çelebi, Atatürkçü Düşünce Derneği Kartal Şube Başkanı Kemal Aslan, UMDER Başkanı Hasan İldan, Uğur Mumcu Mahalle Muhtarı Soner Eker ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“O’NUN KALEMİ BİZE HALA IŞIK TUTUYOR”

Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı İmam Aydın, anma programında yaptığı konuşmada, Uğur Mumcu’nun isminin Kartal’da sonsuza kadar yaşayacağını  belirterek, “Bugün gönüllerde ve fikirlerde yaşayan bir demokrasi şehidimizi anıyoruz. Uğur Mumcu’nun kalemi, bugün bize hala ışık tutuyor ve tutmaya devam edecek. O’nun ismi tüm Türkiye’de ve Kartal’da sonsuza kadar yaşayacak. Ayrıca 24 Ocak’ta aramızdan ayrılan siyasetçi İsmail Cem ile suikasta kurban giden Gaffar Okkan’ı da bir kez daha sevgi ve saygıyla anıyoruz. Bizleri yalnız bırakmayan tüm dostlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Programın devamında, Uğur Mumcu’nun hayatının ele alındığı bir belgesel gösterimi gerçekleştirildi.

Gecenin sonunda ise sanatçı Taner Aydın sahne alarak, Uğur Mumcu adına bestelenen türküleri seslendirdi.

ugur-mumcu-gaffar-okan-ve-ismail-cem-kartalda-anildi-2-800x532.jpg

ugur-mumcu-gaffar-okan-ve-ismail-cem-kartalda-anildi-3-800x532.jpg

ugur-mumcu-gaffar-okan-ve-ismail-cem-kartalda-anildi-4-800x532.jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.