ULU ÖNDER ATATÜRK, 10 KASIM'DA BEYLİKDÜZÜ’NDE ANILACAK

ULU ÖNDER ATATÜRK, 10 KASIM'DA BEYLİKDÜZÜ’NDE ANILACAK

Beylikdüzü Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, sonsuzluğa uğurlanışının 84'üncü yıl dönümünde bir dizi etkinlikle anacak.

Beylikdüzü Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, sonsuzluğa uğurlanışının 84'üncü yıl dönümünde bir dizi etkinlikle anacak. Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ve ilçe protokolünün katılımıyla, Yaşam Vadisi Çanakkale Zafer Meydanı ve Atatürk Anıtı’nda gerçekleşecek çelenk sunma töreniyle başlayacak anma programı, sergi, konser ve söyleşi programlarıyla devam edecek. 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı etkinlikleri kapsamında ayrıca Zehra Çalık ve yazar Sevil Yaşar, Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde Okur-Yazar buluşmalarında ‘Bir Öğretmenin Kaleminden Atatürk’  kitabı üzerine söyleşi gerçekleştirecek. Saat 13.30’da başlayacak etkinliğinin ardından ‘Atatürk Fotoğrafları Sergisi’nin açılışı yapılacak.

Ata’ya Saygı Koşusu 13 Kasım Pazar günü

Saatler 20.00’ı gösterdiğinde ise Şef Oğuzhan Bolbol yönetimindeki Beylikdüzü Belediyesi Musiki Derneği, Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirecek. Gün boyu süren anma etkinliklerinin ardından Beylikdüzü’nde geleneksel hale gelen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitler için mevlit okutularak lokma dağıtılacak. 13 Kasım Pazar günü ise Gürpınar sahilinde ‘Ata’ya Saygı Koşusu’ gerçekleştirilecek. 08.30’da protokol konuşmalarıyla başlayacak olan programda saatler 09.05’i gösterdiğinde koşunun startı verilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.