ULUS MEYDANI VE 100. YIL ÇARŞISI’NIN KADERİNİ BELİRLEYECEK ANKETE YOĞUN İLGİ

ULUS MEYDANI VE 100. YIL ÇARŞISI’NIN KADERİNİ BELİRLEYECEK ANKETE YOĞUN İLGİ

Başkent Mobil aracılığıyla ‘Söz Hakkı’ modülü üzerinden düzenlenen ve kısa süre içerisinde yoğun ilgi gören oylama, 15 Ağustos tarihine kadar devam edecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentin geleceğini ilgilendiren konular hakkında vatandaşların görüşlerini almayı sürdürüyor.

ABB, katılımcı demokrasi anlayışı doğrultusunda şimdi de Ulus Meydanı ve 100. Yıl Çarşısı’nın geleceğini belirlemek için Başkent Mobil aracılığıyla anket çalışması başlattı. 5 Temmuz 2022 tarihinde‘Söz Hakkı’ modülü üzerinden oylamaya açılan ve şu ana kadar 20 binin üzerinde Başkentlinin oy kullandığı anket, 15 Ağustos 2022 tarihine kadar devam edecek.

ANKETE YOĞUN İLGİ

Başkentin tüm paydaşlarının fikrini alarak‘ortak akıl’ilkesiyle kent yönetimini sürdürenBüyükşehir Belediyesi,Ankara’nın hafızası olarak bilenen 100. Yıl Çarşısı ve Ulus Meydanı’nın geleceğini de bu yöntemle belirleyecek.

Uzmanlardan oluşan bir grubun“yerinde kalmalı, korunarak işlevselleştirilmeli”görüşünde olması, bir diğer uzman grubunun ise“tarihi özelliği bulunmuyor, yıkılıp Cumhuriyetin Başkenti Ankara’nın merkezine yeni bir kentsel meydan kazandırılmalı”görüşünü savunması üzerine harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, bu iki görüşü anket çalışmasıyla Ankaralılara açtı.

İki ana tema belirleyerek hazırlanan anket, Başkent Mobil içinde yer alan‘Söz Hakkı’ modülü üzerinden yoğun ilgi görüyor.

KARARI ANKARALILAR VERECEK

Başkentliler, Ulus Meydanı ve 100. Yıl Çarşısı’nın taslak proje görsellerinin de paylaşıldığı şu iki seçenekli anketi doldurarak 15 Ağustos 2022 tarihine kadar oy kullanabilecek:

-“100. Yıl Çarşısı’nın korunarak yeniden işlevlendirilmesini tercih ediyorum”

-“Ulus’a kentsel bir meydan yapılmasını tercih ediyorum”.

Anket sonuçlarına göre100. Yıl Çarşısı ve Ulus Meydanı’nın ne şekilde değerlendirileceğine oylarıyla Başkentliler karar verecek.

o1ys5Irzu0jxbchfezkbqvmi.jpg

9jbtnccxwo621odyufah0lus.jpg

dmrupkuv5wfy3Izlbs2hmesq.jpg

z1m239xImiubevjnqpkfyfwj.jpg

nIe8dmtqsgiz567dcwh19oqk.jpg

swluutxqvrg5hbdzakvt1eml.jpg

pngie3kkt14y8bdfyhg6uhqz.jpg

err8qgvos59qf1pklabmtiae.jpg

1gznlqtka3g6pyzdcnsebwyx.jpg

zysvIbc4lmgxwkryshiodgwk.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.