Uluslararası Beyoğlu Lezzet Festivali Başladı: Dünyanın Lezzetleri Beyoğlu’nda Buluştu

Uluslararası Beyoğlu Lezzet Festivali Başladı: Dünyanın Lezzetleri Beyoğlu’nda Buluştu

Uluslararası Beyoğlu Lezzet Festivali Başladı: Dünyanın Lezzetleri Beyoğlu’nda Buluştu

İstanbul’un en lezzetli festivali olan “Uluslararası Beyoğlu Lezzet Festivali” başladı. Galataport Saat Kulesi Alanı’nda düzenlenen festivalde, Türkiye’den Azerbaycan’a, Rusya’dan Belarus’a, Brezilya’dan İtalya’ya kadar 15 ülkenin yöresel lezzetleri bir araya geldi. Türk mutfağının tüm dünyaya tanıtılmasının yanı sıra dünya mutfaklarını da yakından tanıma fırsatı sunan festival Beş gün boyunca ziyaretçilerine kültür ve lezzet şöleni sunacak.

Türk ve dünya mutfağının farklı lezzetleri, kültür sanatın merkezi Beyoğlu’nda bir araya geldi. Beyoğlu Belediyesi’nin ev sahipliğinde bu yıl ilk defa geniş katılımla gerçekleştirilen “Uluslararası Beyoğlu Lezzet Festivali başladı. Galataport Saat Kulesi alanında düzenlenen festivalin açılış törenine Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Azerbaycan İstanbul Başkonsolosu Nermine Mustafayeva, Meksika İstanbul Başkonsolosu Maria Isabel Arvide ve Libya İstanbul Başkonsolosu Salahedden Alkasah’ın yanı sıra çok sayıda yerli ve yabancı vatandaş katıldı. Türkiye’den Azerbaycan’a, Rusya’dan Belarus’a, Brezilya’dan İtalya’ya kadar 15 ülkenin yöresel lezzetlerinin bir araya getiren festival beş gün boyunca ziyaretçilerine kültür ve lezzet şölenini doyasıya yaşama fırsatı sunacak.

FESTİVAL 5 GÜN BOYUNCA KÜLTÜR VE LEZZET ŞÖLENİ SUNACAK

Festival içerisinde, dünya mutfaklarını tanıma ve Türk mutfağını dünyaya tanıtmak için oluşturulan stantlarda; Azerbaycan, Belarus, Brezilya, Fas, Malezya, Libya, Lübnan, Kuveyt, Endonezya, Hindistan, İtalya, Meksika, Rusya ve Tacikistan başkonsoloslukları yer aldı. Konuklar, bu stantları ziyaret ederek, diledikleri ülkelerin mutfakları hakkında yakından bilgi aldı. Beş gün sürecek festival; konuklarına, mutfak workshopları, paneller, atölyeler, ödüllü yemek yarışmaları ve birbirinden değerli sanatçıların sahne alacağı konserlerle kültür ve lezzet şölenini doyasıya yaşatacak.

BEYOĞLU FARKLI KÜLTÜRLERİ VE FARKLI YAŞAM TARZLARINI İÇERİSİNDE BARINDIRIYOR

Beyoğlu’nun farklı inançları, kültürleri, dinleri, dilleri, renkleri ve farklı yaşam tarzlarını içerisinde barındıran bir belde olduğunu söyleyen Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, “Allah bizi birbirimizi daha iyi tanıyalım diye farklı yarattı. Beyoğlu ‘Uluslararası Gastronomi Lezzet Festivali’ ülkelerin ve insanların birbirlerini yemek yeme kültürleriyle daha iyi tanımalarına bir fırsat. Üç yıl önce göreve geldiğimde başkonsoloslukla beraber bir toplantı yapmıştık. Sayın başkonsolosluklarımıza bu birlikte bir gastronomi festivali gerçekleştirme teklifini sunduğumda bütün başkonsolosluklar buna ‘varız’ dedi ve müthiş bir fikir olarak kabul edildi” dedi.

FARKLI ÜLKELERİN BAŞKONSOLOSLUKLARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLEN İLK FESTİVAL

Pandemi nedeniyle festivalin gerçekleştirilemediğini söyleyen Yıldız, “Pandemiden hemen sonra normalleştiğimiz bu günlerde bütün ülkelerin başkonsolosluklarıyla birkaç defa bir araya geldik ve bugün 14 ülke ile birlikte bir gastronomi festivali gerçekleştiriyoruz. Çok sayıda gastronomi festivalleri yapılıyor ama farklı farklı ülkelerin başkonsolosluklarıyla gerçekleştirilen dünyadaki ilk festival bildiğim kadarıyla bu. Yemek bir kültür ve inanıyorum ki farklı ülkelerin yemeklerinde ki o lezzetle, o ülkelerin muhabbeti, sevgisi ve birbirine olan dostluğu ilerleyecek sonucunda da barışın tesis edilmesine imkan sağlayacak” ifadelerini kullandı.

FESTİVAL ÜLKELERİN BİRBİRLERİNİ TANIMALARINA VESİLE OLACAK

Başkan Yıldız, “Gastronomi festivali de ülkelerin kendilerini tanıtmalarına ve birbirlerini tanımasına vesile olacak bir özellik taşıyor. Bu sabah ünlü şef Danilo ile birlikte bir deneyimimiz oldu. Karadenizlilere ait mıhlamayı ve İtalyanlara ait pizzayı ortak yaptık ve adını mıh pizza koyduk. Bu festivalde amacımız dostluğu ve muhabbeti sağlamak. Malezya’dan Brezilya’ya kadar dünyanın 7 kıtasından başkonsolosluklarımız bizimle beraber burada ev sahibiler. Bu festival Beyoğlu’na yakışıyor. Bütün dünyaya buradan bir arada olabilmenin mesajını vermiş oluyoruz. Bütün İstanbulluları pazar gününe kadar bu festivale davet ediyorum” şeklinde konuştu.

“İNSANLAR TATLA, YEMEKLE BİRBİRLERİNİ TANIYORLAR”

Azerbaycan İstanbul Başkonsolosu Nermine Mustafayeva da festivali çok beğendiğini belirterek, “Bugün festivalin ilk günü. Beyoğlu Belediye Başkanının da dediği gibi ilk defa böyle bir festival yapıyorlar. Festival 5 gün boyunca devam edecek bence çok başarılı olacak. Devamı da gelecek. Çünkü çok büyük bir ilgi topladı. Sanat ne kadar önemliyse yemekte o kadar önemli. Çünkü yemek bir sanattır. Bugün burada bizim de standımız var. Azerbaycan’ın yemekleri çok meşhurdur. Türk halkının yemekleriyle ortak noktaları var tabi ki ama özel noktaları da var. İnşallah buradaki insanlar, turistler beğenirler ve bizimde mutfağımızdan tadarlar. İnsanlar tatla, yemekle, mutfakla birbirini tanıyor ve birbirlerine ulaşıyorlar. Birini tanıma yolu çok başarılı olabilir. Çünkü insanın birkaç içgüdü hissi var; görme, hissetme, tat.. Tatla birbirimizi tanıyacaksak, bunun da barışa ve birbirimizi daha yakından tanımaya yol olduğunu inanıyorum” ifadelerini kulandı.

PAMELA VE ÜMİT BESEN ZİYARETÇİLERE UNUTULMAZ MÜZİK ZİYAFETİ SUNDU

Festival katılımcılara kültür ve lezzet şöleninin yanı sıra birbirinden değerli sanatçıların sahne aldığı konserlerle de unutulmaz bir müzik ziyafeti sunuyor. Yoğun ilgi gören festivalin ilk gününde ünlü sanatçı Pamela ve Ümit Besen sahne aldı. Bir birinden güzel şarkılarını seslendiren sanatçılar katılımcılara unutulmaz bir akşam yaşattı. Festival; 17 Haziran Cuma Derya Uluğ, 18 Haziran Cumartesi Ekin Uzunlar ve 19 Haziran Pazar günü Dolapdere Big Gang gibi çok sevilen isimlerle de eşsiz müzik deneyimini Galataport’a taşımaya devam edecek.







Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum