Uluslararası Festival’de sanat ve basın ödülleri verildi

Uluslararası Festival’de sanat ve basın ödülleri verildi

Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında her yıl verilen kültür - sanat ve basın dalındaki ödüller düzenlenen törenle takdim edildi.

 

23. Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nde sona yaklaşılırken festival kapsamında verilen ödüller sahiplerini buldu.

 

“İlk defa ödül alıyor gibi heyecanlıyım”

 

Festival Komitesi bu yıl kültür ve sanat dalında “Yılın Sanatçısı” ödülüne Sumru Yavrucuk ve Şevket Çoruh’a verdi. Kendisini ödüle layık gören jüriye ve Büyükçekmece halkına teşekkür eden Sumru Yavrucuk duygularını şu sözlerle dile getirdi: “40 üzerinde ödülüm var fakat sanki bugün ilk kez ödül almış gibi heyecanlıyım. Çünkü Atatürkçü bir düşünceden yola çıkan bir halktan, bir jüriden ödül alıyorum. Çok teşekkür ederim.”

 

Yurtdışında olduğu için törene katılmayan Şevket Çoruh adına ödülü sevilen sanatçı Müjdat Gezen aldı.

 

Basın ödülleri Orhan Bursalı ve Murat Ağırel’e verildi

 

Basın dalında verilen “Basın Başarı Ödülü” Murat Ağırel’e, “Basın Onur Ödülü” Orhan Bursalı’ya verildi. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’den ödüllerini alan gazeteciler kendilerini ödüle layık gören festival komitesine teşekkür etti.

 

Murat Ağırel şunları söyledi: “Bizleri yöneten insanların alın terimizle oluşturduğumuz kamu kaynaklarının her kuruşunun hesabını sizlere verene kadar yazmaya, durmadan yazmaya devam edeceğim.”

 

Orhan Bursalı, basının en büyük ahlaka sahip olması gereken bir meslek dalı olduğuna vurgu yaparak; “Basın hakikate sadakattir. Her şeyden önce olay neyse, gerçek neyse onu bulup ortaya çıkartmak ve onu yazmaktır. Basın namustur, basın milletini ve ülkeyi sevmektir. Özgürlüktür, özgürlük olmazsa bunların da hiç birisi olmaz. Yaşasın özgürlük” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.