Uluslararası Geleneksel Sanatçılar Buluşması

Uluslararası Geleneksel Sanatçılar Buluşması

Pendik Belediyesi tarafından 13.sü düzenlenen Uluslararası Geleneksel Sanatçılar Buluşması, 24 Mayıs- 4 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek.

Pendik Sahil Etkinlik Alanı’nda 10 gün sürecek festivalde Türk sanatçıların yanı sıra Arjantin, Arnavutluk, Azerbaycan, Bangladeş, Bosna Hersek, Bulgaristan, Endonezya, Hırvatistan, İran, Japonya, KKTC, Libya, Meksika, Mısır, Özbekistan, Pakistan, Panama, Paraguay, Portekiz, Suriye, Tayvan, Ukrayna ve  Yunanistan’dan toplam 58 sanatçının stantı yer alacak.   

Dünyanın dört bir yanından gelen sanatçılar, Tayvan’ın çiçek süsleme sanatından Japonya’nın kağıt katlama sanatına,  Paraguay’ın örümcek işlemesinden İran’ın değerli taş işlemeciliğine, Meksika’nın işlemelerinden Hırvatistan’ın maket gemiciliğine  kadar pek çok sanatı Pendik’e taşıyacak.  Türkiye’nin çeşitli illerinden katılan sanatçıların da yer aldığı festivaldeki stantlarda eserlerin hem yapım aşaması görülebilecek, hem de satın alınabilecek.  

 Pendik “Hat’ta Buluşma Noktası “ olacak 

Dünyanın el sanatlarını bir araya getirmenin yanı sıra her yıl bir tema belirleyen Uluslararası Geleneksel Sanatçılar Buluşması, bu yılı da “Hat” sanatına ayırdı.  Festival, 24 Mayıs Çarşamba günü saat 17.00’de “Hat’ta Buluşma Noktası Sergisi”nin açılışıyla başlayacak. Festival kapsamında ayrıca 25 Mayıs’ta panel, 26 Mayıs’ta da  Sempozyum gerçekleştirilecek.  


Kaynak: istanbulajansi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.