Uluslararası Kadın Konseyi Koşusu'nu Cantaloupe kazandı

Uluslararası Kadın Konseyi Koşusu'nu Cantaloupe kazandı

3 yaşlı safkan İngiliz dişi taylarına mahsus olarak düzenlenen yarış, 2000 metre mesafe üzerinden çim pistte yapıldı.

2023 yılı Uluslararası Kadın Konseyi Koşusu'nu, jokeyi Mehmet Kaya ile start alan, Onur Yetkin'in sahibi ve yetiştiricisi olduğu Cantaloupe (Papa Clem - Laik Kız / Common Grounds) Kazandı. Şefik Özdeniz'in antrene ettiği doru tay bu galibiyetiyle kariyerindeki 2'nci birinciliğini kazanmış oldu.

11 safkanın katıldığı koşuda Odaijini (Kuloğlu - İpek Ay / Divine Light) ikinci olurken, Caramel Macchiato (Kaneko - Espresso / Yavuzstar) üçüncü, Okdoru (Smart Robin - Karak / Kaneko) dördüncü ve Yoomee (Fast 'N' Famous - Ballerena Bliss / Bellamy Road) de beşinci oldu.

Yarışın galibi Cantaloupe için bitiriş derecesi 2.04.15 olurken, farklar ise 1 Boy - 4 Boy - 4 Boy - 1,5 Boy şeklinde oluştu.

TÜRK KADINLAR KONSEYİ DERNEĞİ

Türk Kadınlar Konseyi Derneği, 1959 yılında kurulmuş olup, Bakanlar Kurulu’nun 13 Ocak 1960 tarih ve 4/12577 sayılı kararıyla Birleşmiş Milletler A kategorisinde istişari statüye sahip, Uluslararası Kadınlar Konseyi (ICW)’nin asil üyesi olmuştur. 03.09.1976 tarih ve 7/12445 sayılı kararıyla da kamu yararına çalışan dernekler arasına alınmıştır. ECICW Avrupa Konseyi ve AB Parlamentosu’nda ve Avrupa Konseyi Parlamentosu’nda temsilcilikleri bulunmaktadır. Dernek delegeleri her iki kuruluşunda genel kurul ve yönetim kurulu toplantılarına ile panellerine katılarak Türkiye’deki faaliyetlerine ilişkin raporlarını sunmaktadır. TKK Derneği’nin temel amaçları arasında; Türk kadınının küresel hedefler doğrultusunda kalkınmaya destek olmasını sağlamak, kadınları insan hakları konusunda bilinçlendirerek ulusal ve uluslararası çalışmalar yapmak, Türkiye’nin uluslararası sözleşmeler çerçevesinde gerçekleştirmeyi taahhüt ettiği eylem ve planların uygulanmasında faal olarak çalışmak, kadın ve aile yaşamına ilişkin toplumsal sorunların çözümüne yönelik hizmetlerde bulunmak yer almaktadır. Türk Kadınlar Konseyi Derneği, Türkiye genelinde Ankara genel merkez başta olmak üzere 5 yurt içi, 1 yurt dışı temsilciliği ve yurt genelinde 20 şubesi bulunmaktadır. Şubelerde kadına karşı şiddet, kız çocuklarının eğitimi, sağlık, hukuk, yaşlılık, çevre ve kadın girişimciliği ile ilgili konularda çalışmalar yapılmakta olup, toplumda kadının statüsünün yükseltilmesi hedeflenmektedir. TKKD Genel Başkanı Fatoş Üner İNAL ICW Uluslararası Kadınlar Konseyi Başkan yardımcılığı görevini yürütmektedir.
 

g5gaifmh7csj6tlaozxr8ydk.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.