Uluslararası Maltepe Tiyatro Festivali’nde “Çökme Tehlikesi Var”

Uluslararası Maltepe Tiyatro Festivali’nde “Çökme Tehlikesi Var”

Uluslararası Maltepe Tiyatro Festivali’nde “Çökme Tehlikesi Var”

MUHTEŞEM KAREOGRAFİ AYAKTA ALKIŞLANDI

5. Uluslararası Maltepe Tiyatro Festivali ikinci gününde de tiyatro severleri ağırladı. 4 oyunun sahnelendiği ikinci güne muhteşem kareografisiyle KKTC Girne Tiyatrosu’nun “Çökme Tehlikesi Var” oyunu damga vurdu. Ayakta alkışlanan oyunda, oyuncuların performansları da büyük beğeni topladı.

5. Uluslararası Maltepe Tiyatro Festivali ikinci gününde tiyatro severleri Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde Cihangir Sanat Atölyesi’nin “Ayak Bacak Fabrikası” oyunuyla selamladı. Sermet Çağan’ın yazdığı, Muhammet Uzuner’in yönettiği oyunda hayali bir ülkede toplumsal zaman panoraması çizildi. Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen gecenin ikinci oyununda ise Azerbaycan Gence Devlet Dram Tiyatrosu, Azerice oynadığı “Kral Ölüyor” isimli oyunlarıyla sahne aldı. Eugene Ionesco’nun yazdığı, Tural Vaqifoğlu’nun yönettiği 6 kişilik oyunda, öleceğinin belli olmasının sonunda verdiği emirlere uyulmayan bir kralın başından geçenler ele alındı. 

SAHNEDE “İŞKENCECİSİ İLE HESAPLAŞTI”

“Kral Ölüyor” oyunu sonrası Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde Gürcistan Tiflis Akhmeteli Devlet Dram Tiyatrosu tarafından sahnelenen ve Yunanistan’daki 1967 askeri darbesinde gözaltına alınarak işkence gören ve bir süre sonra suçsuz bulunarak salıverilen bir adamın, işkencecisi ile hesaplaşmasını konu edinen “Çıkmaz Sokak” büyük beğeni topladı. Oyuncuların performansları ve yer yer gerilime kaçan oyun tarzı ise dikkat çekti. 
Gecenin kapanış oyununda ise KKTC Girne Tiyatrosu sahne aldı. Avrasya Tiyatrolar Birliği ekiplerinin yer aldığı kısa filmlerle bezenen ve müzikleriyle dikkatleri çeken “Çökme Tehlikesi Var”, Amerikan oyun yazarı Tennessee Williams’ın kaleminden Derman Atik tarafından uyarlandı. Oyunda hayatta yalnız kalmış, çok sevdiği ablasını kaybetmiş ve ondan kalan evinde çökme tehlikesi bulunan genç bir kadının iç dünyasına yolculuğa çıkıldı. 5 kişilik oyunun son bölümündeki kareografi ise ayakta alkışlandı. Oyuncuların performansı ise büyük beğeni topladı. 

0qfpvugtlbwx8q36Id5assmi.jpg

5okl9em2bnhzgoet7nm61jli.jpg

yvjetnvtf16qsid3o5uakuxr.jpg

d7qjroq2k05avzgfb3ha4v8r.jpg

svIuf3x0n7o5lprvkphb9fda.jpg

cjwt7qsdghlmffbvhkj82z35.jpg

hlso7w50kic2mu1dvgsppjbr.jpg

pjb8ddyiygnxxcusare4vsgw.jpg

o6gzhnj7ew5uaex1yg8ndvil.jpg

sa4nxmgf0neybwloawqdtIri.jpg

ekuerjakdvxd6cpl1q4mnasb.jpg

srnlbxqjydzwaoc3hf04azkm.jpg

ho3cpbvasun4dye1a2jfnock.jpg

8k3qon5cwb1qczh0grtujgfe.jpg

xqdwvlsfjyI24sayar7cntbu.jpg

vazxeajumhinohkypsfxwplI.jpg

mul80ozrhmq5hkjyow9cz21v.jpg

jqgpehwmI3bpjnedtcit9s4v.jpg

ptgi16sr0hfdjv3j9xgobyq5.jpg

fd098invuxsnl3tqyumerhzg.jpg

dqysI783gpasblejxcjkmurm.jpg

kcpoyg2g9yslbt4elrpnzmfe.jpg

I7b2yqnqodafhirjgwet15wa.jpg

swlp45abbdyn8x60egthnyoh.jpg

octdIqhtq69ucn3kdmbls2xh.jpg

3huhxnodne0uIdczlrtzf9qo.jpg

bncj2kfatkprwbelfcoi7zt3.jpg

a6zcafe023s4kcye9mujxqpv.jpg

ha3lfbg4rvftlcjm71vics5s.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.