Üniversite Yolu Esenyurt Belediyesi’nin Hazırlık Kurslarında

Üniversite Yolu Esenyurt Belediyesi’nin Hazırlık Kurslarında

Esenyurt Belediyesi’nin “Üniversite Hazırlık” kurslarına katılanöğrenciler, üniversite sınavında büyük başarı göstererek, Türkiye’nin prestijliüniversitelerine yerleşti.

Esenyurt Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü Sürekli Eğitim Merkezitarafından verilen hazırlık kursları, üniversiteye girişin anahtarı oldu.Hazırlık kurslarına katılan bin 200 öğrenciden, 630’u bir bölüme yerleşirken,100’den fazla öğrenci de üst düzey fakültelere kayıt yaptırma hakkı elde etti.Kazanan öğrencilerden 362 lisans, 274’ü ise ön lisans bölümlerine yerleşti. Ekkontenjanlar ile 260 öğrencinin daha bir bölüme yerleşmesi beklenirken, 11öğrenci tıp, diş hekimliği ve eczacılık, 56 öğrenci mühendislik ve mimarlık, 3öğrenci hukuk, 17 öğrenci psikoloji ve PDR, 34 öğrenci eğitim, 52 öğrencifen-edebiyat, 137 öğrenci iktisadi, idari ve sosyal bilimler ve 171 öğrencisağlık bilimleri fakültesini kazandı.

Öğrencilerüst seviyeden hazırlanıyor

Esenyurt Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü Sürekli Eğitim Merkezitarafından verilen hazırlık kursları, her yönüyle eksiksiz eğitim hizmetisağlıyor. 12. sınıf ve mezun grubu öğrencilerin eğitim gördüğü kurslardan,hafta içi mezun grupları, hafta sonu ise 12. sınıflar yararlanıyor. Bu kurslardaeğitim görmenin tek şartı Esenyurt’ta ikamet etmek. Ders kaynaklarının ücretsizolarak dağıtıldığı kurslarda, her ay deneme sınavları da yapılıyor. Velilerlesürekli irtibat halinde olan kurum, öğrencilere rehberlik eğitimleri deveriyor. Öğrenciler kursa başlamadan önce seviye belirleme sınavı yapılaraksınıflara yerleştiriliyor.

9Ib6l40eed7qdxhxs5ztcpsh.jpg

vsouhl8kgcngtpj2vuwxzolq.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.