Unutulmaz Bir Akşam Yaşattılar

Unutulmaz Bir Akşam Yaşattılar

Esenyurt’ta 100. yıl gösterileri kapsamında sahne alan Devlet HalkDansları Topluluğu, ‘Zafere Doğru Cumhuriyet Doğuyor’ gösterisi ileEsenyurtlulara unutulmaz bir akşam yaşattı.

Esenyurt Belediyesi’nin düzenlediği Cumhuriyetin 100. yılıkutlamaları birbirinden renkli gösterilere sahne oldu. Kutlamaların son günündeDevlet Halk Dansları Topluluğu, ‘Zafere Doğru Cumhuriyet Doğuyor’ adlı dansgösterisi ile sahne aldı. Cumhuriyetin doğuşunu destansı bir şekilde anlatandans koreografisi Esenyurtlu vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı. EsenkentRıfat Ilgaz Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleşen gösteriye çok sayıda vatandaşkatılım sağladı.

“CumhuriyetCoşkusunu Yaşatmak İçin Buradayız”

Cumhuriyet coşkusunu yaşatmak için Esenyurt’a geldiklerinibelirten Devlet Halk Dansları Topluluğu Sahne Amiri Burak Satır şöyle konuştu:“Milli mücadele ile başlayan bir tiyatro eserimiz var. Orada Atatürk’le berabersilah arkadaşlarının yapmış olduğu mücadeleyi yansıtacağız. Amacımız bu günburada Cumhuriyet kurulurken geçilen yolları anlatmak olacak. Bizleri daveteden Esenyurt Belediyesi’ne teşekkür ederim.”

“Esenyurt HalkıAdına Teşekkür Ediyorum”

Dans gurubuna sahnede çiçek takdim eden Esenyurt Belediyesi BaşkanYardımcısı Halis Şimşek, “Öncelikle Belediye Başkanımız Sayın Kemal DenizBozkurt adına hepinizi selamlıyorum. Bu tiyatral gösteride gördüklerimiz çokçetin savaşların da tarihidir. Kültür Bakanlığı Devlet Halk Dansları Topluluğu’nayapmış oldukları gösteri için, bu mücadeleyi, Cumhuriyetin doğuşuna gidensüreci bizlere çok güzel bir şekilde aktardıkları için Esenyurt halkı adına çokteşekkür ediyorum” dedi. 

mzy8lxogjpwI3oj470mdrhtr.jpg

lfomgeekrbvxrbv097d6pcyu.jpg

k0jxq4g39sc5lf1m2tvzooup.jpg

bdpgw7I0esv9rzfnre2ihatb.jpg

1lwzb47oeuIpgmntjwlaxyst.jpg

wfv4I7gnfeu2i1ec8btj9awy.jpg

zqnpeymdmf4r0fsg5c6r2bqh.jpg

kj7ypmwodws1fxnaqeblvhvt.jpg

zz1vdmjpfdtqk4knwb8qa9ra.jpg

mfiycakw6bej5q8vozunts7b.jpg

2urubgvjkxbnfs8svc0pcqej.jpg

wm6smjkqkpwIny2ayqfnvrdg.jpg

59bpgxaday12o8wvcseqpd4t.jpg

4ogyaykgbsljctmz1Iu9zixv.jpg

o1heijd3b8grbhokfsecxlx4.jpg

f2lb0dpjrycwxbl1zmic6jah.jpg

0writlvkuscfg1knexhuyyao.jpg

euoryvh3x9qg0dblrsnityaj.jpg

agltmzur8brxgbknmylqdIfq.jpg

wqf18hagdrbjxuimysfhozlI.jpg

fcknz0sebqahvvrp5wd48Ime.jpg

41fhqxtwnlgeadx09kp5ybo6.jpg

tj6ynfdhulbv8c2zue0cnx73.jpg

ntp8dmemwjuy02pbqbo3l6x4.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.