ÜSKÜDAR BELEDİYESİ OLARAK KARADENİZ TEKNOFEST’TEYDİK

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ OLARAK KARADENİZ TEKNOFEST’TEYDİK

Türkiye’nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivalinden ödüllerle dönen Atölye Üsküdar katılımcılarımızı tebrik eden başkanımız Hilmi Türkmen; bilim ve teknolojiyi üreten girişimci gençlerimizin her daim yanında olduğunu belirtti. Bilim ve teknolojiye ilgi duyan ve gelişmeleri yakından takip eden gençlerimizin fikirlerini hayata geçirebilmeleri ve çalışabilmeleri adına ortamlar oluşturduklarını ve her türlü desteği sağladığını söyleyen başkanımız, Atölye Üsküdar ve Bilim Üsküdar birimleri ile gençlerimize bu hizmetleri sağladıklarını ifade etti. Başkanımız ayrıca “Gençlerimizi yaptıkları çalışmalarda motive edip desteklemeye devam ederek, onlardan aldığımız enerji ile de çalışmalarımıza yön vereceğiz." şeklinde konuştu.

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’te Atölye Üsküdar takımlarından MayınCraft takımı; “İnsanlık Yararına Teknoloji” yarışmasının Sosyal İnovasyon / Üniversite ve Üzeri Seviyesi Kategorisi’nde birincilik ve “En İyi Sunum” ödülünü almaya hak kazandı. TEAM IMU AV takımı; “Robotaksi Binek Otonom Araç” yarışmasının Özgün Araç Kategorisi’nde birincilik, “En Özgün Yazılım” ve “Jüri Sunum Özel” ödülünü aldı. İTÜ Bees R&D Team; “Çevre ve Enerji Teknolojileri” yarışmasında ikincilik, aynı zamanda “İnsanlık Yararına Teknoloji” yarışmasının Sosyal İnovasyon / Üniversite ve Üzeri Seviyesi Kategorisi’nde üçüncülük ve “Sunum Özel” ödülünü almaya hak kazandı. NevaSoft takımı ise  “Sağlıkta Yapay Zekâ” yarışmasının Medikal Teknolojiler Kategorisi’nde üçüncülük ödülünü aldı. VisionAI Tech takımı “Biyoteknoloji İnovasyon” yarışmasının Üniversite ve Üzeri Seviyesi Proje Kategorisi’nde,  HEALEARN Takımı ise “Sağlıkta Yapay Zekâ” yarışmasının Medikal Teknolojiler Kategorisi’nde finalist oldu.

2a8wju7pnnlzqgrtds4ckvfI.jpg

wo8thl2zelduboIuvyrqgsxw.jpg

flvebgahwam4sxq5gjuel1o8.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.