Üsküdar Çocuk Üniversitesi'nde mezuniyet sevinci

Üsküdar Çocuk Üniversitesi'nde mezuniyet sevinci

Üsküdar Belediyesi ile İstanbul Medeniyet Üniversitesi arasında 2012 yılında imzalanan protokolle kurulan üstün yetenekli ve üstün zekâlı çocukların sınavla seçilerek girebildiği Üsküdar Çocuk Üniversitesi ilk mezunlarını verdi.

Yüksek Öğretim Kurumu(YÖK) tarafından onaylı Üsküdar Çocuk Üniversitesi öğrencileri için Üsküdar Belediyesi Fikir Sanat Merkezi’nde mezuniyet töreni düzenlendi.  

Öğrenciler arasında, derste gösterdiği performans, derse katılımı, olumlu tutumu ve arkadaşlarına örnek olma özellikleriyle öne çıkan öğrenciler sahneye davet edilerek, ödülleri takdim edildi.

Üsküdar Fikir Sanat Merkezi’nde gerçekleşen mezuniyet töreni, ikramlar ve fuaye alanı etkinlikleri eşliğinde piyano ve keman solo müzik dinletisi ile başladı. Fuaye alanında ebru standı, kaligrafi standı, Robotik çalışmalar, 3D yazıcı ve çıktılar ile öğrencimizin Robochallenge Uluslararası Robot Yarışması’nda derece alan projeleri sergilendi.

Tören süresince diplomaları ve transkriptleri ile birlikte hatıra fotoğrafları çektiren öğrenciler, aileleri, öğretmenleri ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nden danışman akademisyemleri ile birlikte keyifli bir gün geçirdiler.

Üsküdar Çocuk Üniversitesi nedir?

1700 öğrencisi bulunan ve 400 öğrencisini ilk defa mezun veren üniversite üstün yetenekli ve üstün zekâlı öğrenciler arasından çeşitli sınavlarla öğrenci alıyor. Bilim, teknoloji, spor ve sanat gibi çeşitli alanlarda öğrenci alan üniversite öğrencilere yetenekli oldukları alanlarda özel eğitim veriyor. Eğitimlerini tamamlayan çocuklara bitirme tezi hazırlatılarak mezun ediliyor.  


Kaynak: istanbulajansi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.