ÜSKÜDAR KÖY PAZARI'NIN BİRİNCİ YILINI ŞENLİKLE KUTLADIK

ÜSKÜDAR KÖY PAZARI'NIN BİRİNCİ YILINI ŞENLİKLE KUTLADIK

Programa başkanımız Hilmi Türkmen, Eskişehir Sarıcakaya Belediye Başkanı Hüseyin Çan, Üsküdarlı vatandaşlar ve İstanbullular katılım sağladı. Vatandaşlar Eskişehirli kadın, genç ve çiftçilerin yetiştirdiği ürünlere yoğun talep gösterdi.

Başkanımız Hilmi Türkmen etkinlikte yaptığı konuşmada, “Biz 1 yıldır Kuzguncuk Bostanı'nda bu defa organik köy ürünlerinin satıldığı bir köy pazarı kurmaya başladık. Eskişehir Sarıcakaya'dan gelen üniversiteli gençler evlenin önünden, bahçelerinden topladıkları köy ürünleri olan domates, salatalık, biber, patlıcan, elma, kavun, karpuz, patlıcan, biber ve roka ürünlerini topluyorlar, Sarıcakaya'da bahçelerinde hemen kamyonlarla getirip burada her hafta Cumartesi günleri kurduğumuz köy pazarında satıyorlar. Buraya herkes geliyor. Buranın cazibesi hem çok güzel bir muhit olması hem burada satılan ürünlerin doğal köy ürünleri ve diğer pazarlara göre daha uygun fiyatlarda olması. Sağlıklı beslenme adına kendilerine burada güzel bir imkan sağlamış oluyorlar.” şeklinde konuştu.

Şenliğe katılan vatandaşlar konser ve halk oyunları gösterileriyle doyasıya eğlendi. Üsküdar Belediyesi olarak Sarıcakaya Belediyesi işbirliğiyle düzenlediğimiz köy pazarı ile kadın, genç ve çiftçilerin yetiştirdiği katkısız ve doğal ürünlere İstanbulluların ulaşmasına imkânı sağlıyoruz. Pazara gelen vatandaşlar aracısız bir şekilde satışı yapılan katkısız ve doğal ürünlere yoğun ilgi gösteriyor. Köy pazarı Cumartesi günleri vatandaşlara hizmet vermeye devam edecek.

jec21xhalv8bmv56zjddksbi.jpg

aw2juknafcpcjqbvhkmvstyg.jpg

apvdkzy50xetqs8okzvnhr4r.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.