USULSÜZ İSTANBULKART KULLANANLARA CEZA

USULSÜZ İSTANBULKART KULLANANLARA CEZA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), son zamanlarda usulsüz İstanbulkart kullanımının artması üzerine denetimleri sıklaştırdı. Kişiye özel verilen İstanbulkart ile ilgili denetimlerde ayda ortalama 8 bin usulsüz kullanım tespit edildiği bildirildi.

İBB Ulaşım Daire Başkanlığı Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, son zamanlarda aylarda aylık ortalama 8 bin şüpheli işlem tespit edildi. Her ay ortalama 4 bin 500 kullanıcı SMS ile bilgilendirilirken, 3 bin kart da geçici olarak bloke edildi. Usulsüz kullanım tespit edilen kart kullanıcılarına ayrıca aylık tam mavi kart bedeli olan 430 lira ceza da uygulandı.

Fiziki denetimlerin İstanbul genelinde yaygınlaştırılması için de hat bazlı gezici denetim ekipleri oluşturuldu. Metro istasyonlarında başlatılan denetimler, İETT otobüslerinin içinde de yaygınlaştırıldı. Usulsüz kullanıldığı tespit edilen İstanbulkartların sahiplerinin telefonlarına uyarı mesajları gönderildi. Aynı usulsüzlüğü ikinci kez yaptığı tespit edilen kullanıcıların kartları gri listeye alındı. Tekrarlanan usulsüz kullanım sonrasında, kart imtiyazının belli süreliğine kaldırılması ve adli süreç gibi yaptırımlar da devreye alındı.

KURUM SİCİLİNE İŞLENMESİ GÜNDEME GELEBİLECEK

Kurumsal kartların usulsüz kullanılması halinde ise ilgili kuruma bilgi verilerek kart sahibinin siciline işlenmesi de gündeme gelebilecek. Toplu ulaşım araçlarında kullanılan tam, indirimli, öğrenci, ücretsiz ve emekli gibi İstanbulkartlar, aynı zamanda kişiye özel olarak basılıyor. Her kart ihtiyaçlara göre sadece kart sahibinin kullanımı için veriliyor. Vatandaşların sadece kendilerine ait ulaşım kartını kullanması gerekiyor. Kişisel kartların başkası tarafından kullanılması, usulsüzlük oluşturuyor.  

 

Kaynak:Haber Kaynağı
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.