Utku Doğdu Koşusu'nu Güçlübey Efendisi kazandı

Utku Doğdu Koşusu'nu Güçlübey Efendisi kazandı

3 yaşlı safkan İngiliz taylarının birincilik mücadelesi verdiği ve 1000 metre mesafede sentetik pistte düzenlenen koşu, programın 8. mücadelesi olarak saat 20.30'da gerçekleşti.



2024 yılı Utku Doğdu Koşusu'nu (KV-7); Yunus Güçlü'nün sahibi ve yetiştiricisi olduğu, Tuncay Ateş tarafından antrene edilen 3 yaşındaki doru erkek tay Güçlübey Efendisi (Piano Sonata - Alizya / Kaneko) jokeyi Selim Kaya ile kazandı.

6 safkanın katıldığı koşuda ikinciliği, Velox elde ederken, Sumel Kızı isimli tay üçüncü, İsmetim dördüncü ve Sultans Spirit isimli tay da beşinci oldu.

Koşunun galibi Güçlübey Efendisi için bitiriş derecesi 0.58.87 olurken, farklar 2 Boy - Burun - 1,5 Boy - 5,5 Boy şeklinde sonuçlandı.

 

Utku Doğdu

1939 yılında İstanbul'da doğan Utku Doğdu, Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Yüksek Kimya Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Uzun yıllar Pereja AŞ.'de Genel Müdür olarak görev yaptı. Has Holding'de İcra Kurulu Üyeliği de yapan Doğdu, 1981 yılında kendi kurmuş olduğu Pakosa AŞ. ve Natürel Kozmetik Ltd. şirketlerinde Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. 1987 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçilen Doğdu, Kulübümüzde çeşitli dönemlerde Denetçiler ve Disiplin Kurulu Üyesi, Disiplin Kurulu Başkanı ve Muhasip Üye olarak görev aldı. 2011 yılında aramızdan ayrılan Utku Doğdu'yu, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

orowc3bym4vIiguyncrgjeef.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.