VALİDEBAĞ’DA NÖBET SÜRÜYOR: İMZA SAYISI 200 BİNİ AŞTI

VALİDEBAĞ’DA NÖBET SÜRÜYOR: İMZA SAYISI 200 BİNİ AŞTI

Validebağ Korusu'ndaki projeye karşıçıkan Validebağ Gönüllüleri'nin başlattığı nöbetin dördüncü gününde, imza kampanyasına destek verenlerin sayısı 200 bini aştı.

Validebağ Bakım ve Rehabilitasyon Projesi'ne karşıçıkan Validebağ Gönüllüleri'nin başlattığı nöbetin dördüncü gününde, imza kampanyasına destek verenlerin sayısı 200 bini aştı. Polis eşliğinde ot toplama girişimi duyumlarına karşı bu sabah çok erken saatlerde başlayan nöbete CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker de destek verdi. Temizlik işçileri, gönüllüler eşliğinde korudaki çöpleri toplamaya başladı.

Validebağ Gönüllüleri, Üsküdar Belediyesi ekiplerinin polis eşliğinde koruda ot toplama girişiminde bulacağı duyumu üzerine sabah saat 07.00'de Adile Sultan Kasrıönünde toplandı. Gönüllüler, "Validebağ korudur, koru kalacak. Ranta talana hayır" sloganları atarak Abdülaziz Av Köşkü’ne yürüdü. 

Gönüllüler, "Valideğ bizimdir, Fatsa bizimdir, İkizdere bizimdir, Fatsa bizimdir, Farabidere bizimdir, Kaz Dağları bizimdir, Munzur bizimdir, Kirazlı yayla bizimdir, Salda bizimdir, İstanbul Sözleşmesi de bizimdir" diyerek tepkilerini dile getirdi. 

"MARMARA'YA YAPTIKLARINI KORUYA YAPIYORLAR"

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker de Validebağ Korusu'na giderek nöbet tutanlara destek verdi. Şeker, Marmara'yı etkisi altına alan müsilajıörnek göstererek şöyle konuştu:

"Görevi buraları doğal haliyle korumak olanlar, "Buraları korumayı beceremiyoruz" diyerek buraları betona, suni çime gömmeye çalışıyorlar. Bunun benzerlerini Gezi Parkı'nda da gördük. Orada doğaya, çocuklarının geleceğine sahip çıkanlar mücadelerini sürdürdüler. Bugün sabah operasyon yapma planları vardı, kimsenin burada bir temizlik yapılmasına engel olduğu yok. Kendi yağmalarını, talanlarını meşrulaştırmaya çalışıyorlar. 

Müsilaj belasının nasıl meydana geldiğini, atıklarımızı artık taşıyamaz hale gelen Marmara'nın ölmekte olduğunu görüyoruz. Kıyı alanlarını dolgu ile doldurdular "Park yapıyoruz, yeşil alan yapıyoruz" dediler. Bütün yeşil alanları yok ettikten sonra yeşil alan yapıyormuş gibi denizi öldürdüler. Kıyılardaki canlı yaşamını yok ettikleri için Marmara'nın açıkları müsilaj kusuyor. Aynısını doğaya da koruya da yapıyorlar."

"OTLAR CANLILARIN YUVASI"

Bir başka gönüllü de koruda otların arasında bulduğu kaplumbağayı göstererek, "Bu otlar onun yuvası. Bu otlar kaldırılıp yerine çim serilirse bu canlılar yaşayamazlar. Yumurtalarını bırakıyorlar. Bu otların korunması lazım."

"BİZ BURADAYIZ HİLMİ TÜRKMEN, BUYUR GEL"

Gönüllülere destek veren CHP Üsküdar Belediye Meclis Üyesi Muharrem Arslan da Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'e seslenerek, "Kendi işini yapmamış, temizlememiş, hayvanlar ile ilgili gerekli çalışmaları yapmamış, su alanlarını düzenlememiş, sonra "Burada çalışma yapacağız" diyor. Haydi be Hilmi Türkmen, biz buradayız. Buyur gel" dedi. 

"İHALE KANUNSUZ, BİR PROJE YOK"

Polislerin, taşeron firmanın temizlik işçileri ile koruya gelmesi üzerine gönüllüler, 2018’den sonra alınan koruma kurulu kararını gösterilmesini isteyerek, "İhale kanunsuz, bir proje yok, onayınız yok. Burası birinci derece sit alanı. Koruma kurulu kararı olmadan buraya giremezsiniz" açıklamasını yaptı.

"NEDEN ÇÖP TOPLAMAK İÇİN ÇEVİK KUVVET GETİRİYORSUNUZ"

Koruya çöp toplama çalışmalarına neden çevik kuvvet eşliğinde gelindiğini soran gönüllüer, "2021 tarihli imar planına göre alınmış koruma kurulu kararını getirin. Başka türlü buraya girmenizin yolu yok. Burada herhangi bir proje uygulayamazsınız. Çöp toplama bahanesi ile de giremezsiniz. Hilmi Türkmen açıklasın o zaman bize; neden çevik kuvvetin neden buraya geldiğini açıklasın. Çöp toplamak için mi? Çöp toplamak için çevik kuvveti buraya getiriyorsunuz" diye konuştu.

TEMİZLİKSE VERİN TORBALARI BEN TOPLAYAYIM"

Bir başka Validebağ Gönüllüsü de "Temizlikse biz yapıyoruz. Verin torbaları ben toplayayım. 40 yıl topladım. Bu yaştan sonra da toplarım" dedi.

NÖBET DEVAM EDECEK 

Tartışmanın ardından taşeron firmanın temizlik işçileri gönüllüler eşliğinde korudaki çöpleri toplamaya başladı. Gönüllüler çöp toplama işleminin ardından otların biçilme işlemine geçileceğine düşündükleri gerekçesiyle nöbetlerine devam edecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.