Vatandaşlarla Birlikte Haliç’te Kulaç Attı

Vatandaşlarla Birlikte Haliç’te Kulaç Attı

Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Haliç'in yüzülebilecek kadar temiz olduğuna dikkat çekmek isteyen Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız,...

Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Haliç'in yüzülebilecek kadar temiz olduğuna dikkat çekmek isteyen Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, vatandaşlarla beraber Haliç'te kulaç attı.

Beyoğlu Belediyesi, 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında bir dizi aktivite düzenledi. Sütlüce sahilinden başlayan yürüyüşe Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, milli sporcular ve vatandaşlar katıldı. Bunun yanı sıra minikler de "Harekete geçmeye hazır mısın Beyoğlu" yazılı tişörtleriyle ve ellerinde Türk bayraklarıyla ön sırada yer aldı. Yürüyüş Hasköy sahilinde sona erdi.

Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında yürüyüş etkinliği gerçekleştiren Beyoğlu Belediyesi, yürüyüşün sonrasında Haliç'in yüzülebilecek kadar temiz olduğuna dikkat çekmek için Hasköy sahilinde yüzme etkinliği düzenledi. Yüzme etkinliğine Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız başta olmak suretiyle sporcular ve vatandaşlar katıldı. Yüzme için son hazırlıklar yapıldıktan sonra Başkan Yıldız, başlama işaretiyle Haliç'in sularına atladı. Vatandaşların ve sporcuların da yüzerek desteklediği yüzme etkinliği Balat sahilinde son buldu.

"Haliç'te yüzülebileceğini Dünya'ya gösterebilmek için ben de yüzeceğim"

Haliç'in yüzülebilecek kadar temiz olduğuna dikkat çeken Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, "Burada tarihi bir anı yaşayacağız. 1994 yılında Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'a dünyanın incisi kabul edilen boğazın yanısıra "Golden Horn" diye bilinen Altın Boynuz Haliç'i yüzülebilir bir biçimde bu ülkenin çocuklarına emanet olarak bıraktı. Biz de Avrupa Hareketlilik Günü'nde hep beraber, Beyoğlu Belediye Başkanı olarak bu dinamiklik gününü kutlamak, hem Beyoğlu harekete hazır anlamında bir sloganı kullanmak, hem de Haliç'te yüzülebileceğini tüm İstanbul'a, Türkiye'ye ve Dünya'ya gösterebilmek için ben de yüzeceğim" dedi.

"Haliç'in ne kadar temiz olduğunu gördük"

Etkinliğe katılmasın çok iyi olduğunu ifade eden Sait Çalışkan, "Beyoğlu Belediyesinin düzenlediği aktivite yer aldık. İyiydi. Hava soğuktu ancak suya atladıktan sonra ısınmaya başladık. Uzun mesafe olduğu için yorucu oldu. Hava değişikliği oldu bizim açımızdan, çok khamle oldu" şeklinde konuştu.

Etkinliğin devamlılığını isteyen Ertuğrul Kulak, "Çok hoşdi, değişik bir faaliyet oldu. Haliç'in ne kadar temiz olduğunu gördük. Eğlenceliydi, spor yaptık. Bunun devamlılığı çok iyi olur bizim açımızdan" şeklinde konuştu.

Vatandaşlarla Birlikte Haliç’te Kulaç Attı

Vatandaşlarla Birlikte Haliç’te Kulaç Attı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.