Y. Cahit Aybek Koşusu'nu Jefe De Jefes kazandı

Y. Cahit Aybek Koşusu'nu Jefe De Jefes kazandı

3 yaşlı safkan İngiliz taylarının boy gösterdiği yarış, 2000 metre mesafe üzerinden sentetik pistte koşuldu.

2023 yılı Y. Cahit Aybek Koşusu'nda jokeyi Vedat Abiş ile start alan, Zafer Gezici'nin sahibi olduğu Jefe De Jefes (Papa Clem - Shibuya / Ocean Crest) pistten galibiyetle ayrıldı. Özşahinler Ltd. Şti. yetiştirmesi, Güven Gökçe'nin antrenörlüğünü üstlendiği doru erkek tayın bu birinciliği yarış hayatının 8. galibiyeti olarak kayıtlara geçti.

Merhum Asli Üyemizi andığımız koşudan My Private (Hakeem - Feride Ana / Başpilot) ikincikle ayrılırken, Gracias Sinyor (Native Khan - Dry Cleaner / Powerscourt) üçüncü, Bank Account (Church Pictures - Eagle Wind / My Bolt) dördüncü, Bradamante (Reliable Man - Morning Bride / Danehill Dancer) de beşinci olarak mücadeleyi tamamladı.

Koşunun galibi Jefe De Jefes için bitiriş derecesi 2.05.06 olurken, farklar Burun - Baş - 1/2 Boy - 7 Boy şeklinde sonuçlandı.
 

Y. Cahit Aybek

1929 yılında Sapanca'da doğan Y. Cahit Aybek, İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Yüksek Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. Bayındırlık Bakanlığı'na bağlı Karayolları Genel Müdürlüğü'nde araştırma laboratuvarı müdürü olarak iş hayatına başladı. Daha sonra Eczacıbaşı İlaç Fabrikası'nda imalat müdürü olarak çalıştı. Bakırköy Gençlik Kulübü ve Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği'nde Başkanlık ve Genel Sekreterlik yaptı. 1977 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçilen Y. Cahit Aybek, çeşitli dönemlerde Genel Sekreterlik, Yönetim Kurulu Üyeliği ve Disiplin Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. 2015 yılında aramızdan ayrılan Y. Cahit Aybek'i, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

2lslqajea8vfyz5p6cwfznib.jpg

l8nv4fnu3hagstp1qryzhwdd.jpg

3zihkm0ujbwo85jwf2uecvgb.jpg

lb5sgrqlxkcuogz9fbdtk3xn.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.