Yanlış Uygulamalar Sele Sebep

Yanlış Uygulamalar Sele Sebep

Başkan Bozkurt SelzedeleriYalnız Bırakmadı

İstanbul’da akşam saatlerinde başlayan ve gece saatleriitibariyle şiddetini artıran sağanak yağış Esenyurt’ta Haramidere’nin taşmasınaneden oldu. Gece boyunca sahada olan Esenyurt Belediyesi, su taşkınındanetkilenen dairelerde tahliye gerçekleştirdi. Ekipler ile birlikte sabaha kadarçalışmaları yakından takip eden Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt,“Geçmiş yıllarda yapılan yanlış uygulamalar yüzünden bu iş buraya kadar geldi”dedi. Bozkurt, yağış uyarısıyla birlikte aldıkları önlemler sonucunda herhangibir can ve mal kaybının olmadığını bildirdi.

Geçtiğimiz gece şiddetini artıran sağanak yağış sonucundaEsenyurt’ta sel baskını meydana geldi. Haramidere’nin taşmasıyla birlikte PınarMahallesi ve Yeşilkent Mahallesi’ndeki evlerin bodrum katları sular altındakaldı. Esenyurt Belediyesi, meteorolojiden gelen şiddetli yağış uyarısınınardından taşkın yaşanabilecek mahallelerde vatandaşları tek tek uyararak olasısel baskınına karşı tedbirli olmalarını istedi. Uyarılar neticesinde birçok evsel baskını öncesi boşaltılarak can ve mal kaybının önüne geçildi. Yapılanuyarıların ardından yağışın şiddetlenmesiyle birlikte su baskının meydanageldiği bölgelere intikal eden Esenyurt Belediyesi Zabıta Ekipleri, taşkındanetkilenen dairelerde tahliye gerçekleştirdi.

ALINAN TEDBİRLERLEZARAR MİNİMUMA İNDİRİLDİ

Gerekli tüm tedbirleri alan belediye ekipleri, gecesaatlerinden itibaren sabaha kadar çalışmalara devam etti. Esenyurt BelediyeBaşkanı Kemal Deniz Bozkurt, geceden sabaha kadar sahada çalışmaları koordineetti. Elli dairenin tahliye edildiği çalışmalarda, üç aile otele yerleştirildi.Tüm ekipleriyle hummalı bir çalışma gerçekleştiren Esenyurt Belediyesi,bölgedeki ikram araçlarıyla yağmur altındaki vatandaşlara sıcak içecek veyiyecek ikramında bulundu. Kot seviyesinin altında kalan ve taşkından etkilenenevlerin geçmiş yıllarda yapılan yanlış imalatlar ve imar izinlerinin bir sonucuolduğunu belirten Başkan Bozkurt, gerekli tüm çalışmaları sürdürdüklerini vedere yatağındaki ıslah çalışmalarının bir buçuk yıl içinde tamamlanacağınısöyledi. Saha çalışmasının ardından koordinasyon merkezine giden Bozkurt,yapılacak çalışmaları da yakından takip etti.

“BÜTÜN EKİPARKADAŞLARIMIZLA SABAHA KADAR SAHADAYDIK”

Esenyurt Pınar Mahallesi'nde aşırı yağış sonucunda yaşanansel felaketine ilişkin konuşan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt,“Esenyurt’un önemli sorunlarından bir tanesi Haramidere’nin ıslah çalışması.Maalesef geçmiş yıllarda yanlış imalatlar, yanlış imar izinleri ve alt yapıyetersizliği yüzünden buraya kadar geldi. Dün gece saat on bir itibarıyla bu haber bizleregeldiğinde bütün ekip arkadaşlarımız sahada oldular, vatandaşları selfelaketine karşı uyardılar. Boşaltılması gereken daireler boşaltıldı. Enazından tehlikeli olan yerlerde vatandaşlarımız dışarı alındı. Sonrasında ekiparkadaşlarımız süreci izlediler ve müdahale edilmesi gereken yerlerdemüdahaleler yapıldı. Sabaha kadar saha idik, şimdiye kadar başarılı gitti,şimdiye kadar can kaybımız yok çok şükür. Çalışmalar devam ediyor. Balçıklarvardı temizlendi. Çalışma arkadaşımız İBB ekipleriyle koordineli bir şekildesabaha kadar işinin başında idi. Bende sabaha kadar buradaydım” dedi.

“GEÇMİŞ YILLARDAYAPILAN YANLIŞ İMALATLARIN DÜZELTİLMESİ LAZIM”

Bölgenin ana sorununa vurgu yaparak çözüm konusundagerçekleştirdikleri çalışmalara değinen Başkan Bozkurt, “Derenin ıslah edilmesilazım, geçmiş yıllarda yapılan yanlış imalatların düzeltilmesi lazım. Bununlailgili zaten biz göreve geldikten sonra bu projeyi tadil etmiştik. Yaklaşık 2kilometrelik bir alanda imalat yapıldı. Burada İSKİ ile İGDAŞ'ın yaklaşık 2metrelik bir su isale hattı var, onlarla ilgili de deplaseler yapılıyor.Deplaseler yapıldıktan sonra da dere buradan yukarıya kadar devam edecek.Kamuoyunun dikkatini bir yere çekmek istiyorum. Zaman zaman bazı yerlerin imaraaçılmasına karşı duruyorduk. Bazı Kültürevlerin açılmasına ve onlarınkullanımına karşı duruyorduk ve bizi kamuoyundaki vatandaşlar yanlış anlasındiye birtakım odaklartarafından yönlendirmeler yapılıyordu. Bu mesele aslında can kayıplarının yaşanmaması içinne kadar doğru yaptığımızı, bu işlerin ne kadar ciddi olduğunu da gösteriyor ama sevindirici yanı şu; uyarıları ve kontrolleriyaptığımız için bir can kaybı olmadı” ifadelerini kullandı.

“ESENYURTLULAR DAHARAHAT NEFES ALACAKLAR”

Göreve geldikleri ilkandan itibaren olası su taşkınlarına karşı bölgede çalışmalara başladıklarınısöyleyen Bozkurt, “Yaklaşık 200 metre ileride bir dere çalışması var. Derekesitimizi büyüttük. İki yanında da atık suların toplandığı iki buçuk metreçapında kollektör var. Zira şu anda atık su hatları ile yağmur su hatlarıbirbirine karışmış durumda. Hepsi derenin içine akıyor dolayısıyla deretaştığında sular borudan evin içine giriyordu. Bu çalışmalar bittiğinde evleresu basmasının önüne geçmiş olacağız. Bu çalışmanın bu alanı geçmesinin 3-4 ayıbulacağını düşünüyorum. Bir buçuk yıl içinde dere çalışmasının tamamınınbiteceğini düşünüyorum. Bundan sonra Esenyurtlular burada daha rahat nefesalacaklar” şeklinde konuştu.

c4qplbsytalvjnoiznmegmeh.jpg

nwool4eIzdfmqglf7x9g2kyd.jpg

dtubznr1givw7ogxa9mvztd6.jpg

yowk5hIxzsgcqjg6mapzycvn.jpg

vd4wt0kIarf3hqxcrgtbqems.jpg

mzwpdldcoy8q5v46engwtajx.jpg

prxnlk936zs0hIkpi7jqtwrf.jpg

dgxuts4c0Ikfe1zmywr6qvnw.jpg

hagwjbfrxby3td1xr4qaisun.jpg

4ajmgfpjx6gfwberz7rx5qzs.jpg

I5oze1arbr4cdfywdluxqahc.jpg

hsrqkk9btxzyg6hxef3ngvcp.jpg

mge05kbhvcypuimlnsbyqu41.jpg

y5gjtcyzeodhamxqlhcibx06.jpg

aerjyIx9luuzdhlbaso126t3.jpg

3hrnbkeqcmdpng14fxxwe650.jpg

pzq2wzmrnIf6e1ujwctolp5g.jpg

fwyt6kdh9jdarumoymspazrx.jpg

d2ohflahx0wpdflgzmrq3ysi.jpg

4xitzhvrIagujekoytlw9ko0.jpg

rj032ukpdeuolnc7mchavb1t.jpg

neely9o1kr5idhlqpz3t67xc.jpg

tua3fcmgiodfjq5qcv0b6ury.jpg

ecytvlykfbjdcfwu1zw7lu89.jpg

iuodpq6b0mesk4m3jcxwsf1n.jpg

3osg2rnw5p9Idqkamtzhfpyw.jpg

qsp2wtxvead7kmzk6yba0l91.jpg

rpyf4glznn5kmwc3uhboul2e.jpg

5nfyj3er7mlaofsgIiuczptd.jpg

7hq0kjxc9ybg3tmnwwtovxpp.jpg

xnlcwakracfn63ym8qsv9ws7.jpg

jbchftlvo2hpayw8g57szg4c.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.