Yaşar Duraklı’dan Kılıçdaroğlu’na “ Şu an ayakta duramıyoruz”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, işletmeleri kapatılan esnaf ile bir araya geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren ve COVİD-19 pandemisi tedbirleri kapsamında işletmeleri kapatılan esnaf ile video konferans toplantısında bir araya geldi. Kılıçdaroğlu'na, genel başkan yardımcıları Veli Ağbaba, Onursal Adıgüzel, Gülizar Biçer Karaca ile genel başkan özel danışmanı Recep Cengiz eşlik etti.

Kılıçdaroğlu, “Bayram döneminde esnafı iki gün bari açık bırakın. Çocuğuna ayakkabı alacak, siz ‘git marketten al’ diye zorluyorsunuz. Birilerine dünyanın parası akıyor, en büyük sıkıntıyı çeken esnaf ve hizmetler sektörü. Gelir dağılımında olağanüstü dengesizlik çıktı ortaya. Bu sorunların tamamını aşacağız” dedi.

İstanbul Kâğıthane esnaflarından Yaşar Duraklı zoom üzerinde yaptığı konuşmada, “Önceden sıkıntılı süreçler vardı, önümüzü görerek bir planlama yapıyorduk. Şimdi günü kurtarma mantığıyla iş yapmaya çalışıyoruz. Şimdi iş falan yaptığımız yok. Ben Kâğıthane’de oturuyorum başka ilçede iş yaptıklarımız bizleri çağırıyor. İkamet adresimizin dışında bir yere gidemiyoruz. Gidince 3.500 TL ceza kesiliyor. E devlet’den başvuruyoruz orada ise sadece iş yeri ve adresine izin veriliyor. Servise çıkamıyorsun, işe gidemiyorsun. Hepsinden önemlisi bizim inşaat sektöründe günübirlik çalışan insanlar var. Bu beden işçilerimizi bir yere götüremiyoruz. Evinizde yapacağımız tadilatın parça fiyatlarını biliyorduk, şimdi saatlik fiyat alabiliyoruz. Kira, su ve elektriğimizi ödeyemiyoruz. Bir yıldır ciddi sıkıntılar çekiyoruz. CHP’nin 17 maddelik esnaf paketi vardı, merkezi iktidar bu paketin % 70’ini uygularsa herkesimi kurtarır. Şu anda biz ayakta duramıyoruz” dedi.

Yaşar Duraklı’dan Kılıçdaroğlu’na “ Şu an ayakta duramıyoruz”

Yaşar Duraklı’dan Kılıçdaroğlu’na “ Şu an ayakta duramıyoruz”

Yaşar Duraklı’dan Kılıçdaroğlu’na “ Şu an ayakta duramıyoruz”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.