Yaşar Kemal Kültür Merkezi için büyük açılış 

Yaşar Kemal Kültür Merkezi için büyük açılış 

Kültür ve sanatın başkenti Maltepe yeni bir sanat merkezine daha kavuşuyor.

Kültür ve sanatın başkenti Maltepe yeni bir sanat merkezine daha kavuşuyor. Türk edebiyatının usta ismi Yaşar Kemal’in adını taşıyan, Maltepe’nin ikinci büyük kültür merkezi Altayçeşme Mahallesi’nde 21 Mayıs Cumartesi günü düzenlenecek törenle Maltepelilerin hizmetine açılacak.        
Altayçeşme Mahallesi Kışlalı Sokak No:16’daki adresinde saat 11.00’de gerçekleştirilecek açılışa Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın yanı sıra çok sayıda davetli katılacak. Düzenlenecek tören sonrası Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nin yanında konser düzenlenecek. Ferhat Livaneli Orkestrası’nın sahne alacağı konserde, Yaşar Kemal'in yaşamında ve eserlerinde yer bulan türküler, eserlerinden bestelenen parçalar ve Yaşar Kemal ile özdeşleştirilen şarkılar Ferhat Livaneli Orkestrası tarafından yorumlanacak.
AHMET YESEVİ SEMPOZYUMU DÜZENLENİYOR Yaşar Kemal Kültür Merkezi kapılarını Uluslararası Ahmet Yesevi Sempozyumu ile açıyor. 21-22 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek Uluslararası Ahmet Yesevi Sempozyumu’na yurt içi ve yurt dışından çok sayıda siyasetçi, devlet adamı ve sanatçı katılacak. Sempozyumun açılış konuşmasını 21 Mayıs Cumartesi saat 09.30’da  Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve Kazakistan Büyükelçisi Yerkebulan Sapiyev gerçekleştirecek.    Tarih : 05.05.2022 Haber Fotoğrafları

e5unrioz2fj70ctdpbw4xhte.jpg

we1denfkq2dmgyauqlznyzhs.jpg

qybx624Ir3hh1lts5sjqxdea.jpg

xzoemgff3i2qud0yoshyvlqk.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum