Yasin Milli Koşusu'nu Kapriz kazandı

Yasin Milli Koşusu'nu Kapriz kazandı

4+ yaşlı safkan Arap atlarına mahsus olarak düzenlenen yarış, 1400 metre mesafe üzerinden kum pistte yapıldı.

Yasin Milli Koşusu'nu, Sermet Girişken'in sahibi ve Feme Hay. Tar. Ltd. Şti.'n'in de yetiştiricisi olduğu Kapriz (Kaizbert - Dilacan / Druid) jokeyi Ayhan Kurşun idaresinde kazandı. Erhan Dıblen'in antrene ettiği 5 yaşındaki al at bu galibiyetiyle kariyerindeki 19'uncu birinciliğini kazanmış oldu.

5 safkanın start aldığı yarışta Hedbe ikinci olurken, Tunçdağ üçüncü, Bordomavi dördüncü ve Gölalan da beşinci oldu.

Koşunun galibi Kapriz için bitiriş derecesi 1.37.14 olurken, farklar ise 1,5 Boy - 2 Boy - 1,5 Boy - 15 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende kazanan safkanın sahibi adına Prof. Dr. Yener Girişken'e kupasını Kulübümüz Yönetim Kurulu Üyesi merhum Yasin Milli'nin torunu Halid Milli verdi.

Törende merhum Yasin Milli'nin torunu Yasin Milli kazanan safkanın antrenörü Erhan Dıblen'e günün anısına çiçek takdim etti.

Merhum Yasin Milli'nin torunu Rafet Milli kazanan atın jokeyi Ayhan Kurşuna çiçek verdi.

Törene Kulübümüz Başkanı Serdal Adalı, eski Başkanlarımızdan Behçet Homurlu, Kulübümüz Asli Üyesi Mehmet Milli ve davetliler de katıldı.

Yasin Milli

Çukurova Bölgesi’nin önemli atçı ve yetiştiricilerinden olan Yasin Milli, 1894 yılında Adana’da doğdu. Uzun yıllar çiftçilikle uğraşan Milli, güreş sporuyla da ilgilendi. Efsane pehlivan Zanapalı Hanifi’nin özel pehlivanlığını yaptı. Çukurova bölgesinde düzenlenen mahalli yarışlarda at koşan Milli, bugün Adana Havaalanı’nın yer aldığı bölgede bulunan eski hipodromda düzenlenen yarışlara katıldı. 1958 yılında Adana Yeşiloba Hipodromu’nun kuruluşu ile ilgili hazırlık ve tespit çalışmalarını yapan komitede yer aldı. 1958 yılında aramızdan ayrılan Yasin Milli’yi anısına düzenlenen koşu vesilesi ile saygı ve rahmetle anıyoruz.
 

bIcv7wdfz3gystp6aruepx9q.jpg

mh3qvdf4p5zgd7wo6x8spjml.jpg

uhk8vpz4xno1qjIbhqnoedm6.jpg

vsr2fedi5qg4k1zwmadubj98.jpg

c6qpwmzrlvwdl5kznkdjopua.jpg

vxianf78hxkfqeutzp5z2web.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.