Yavuz Gülerce Koşusu'nu Potoğlu kazandı

Yavuz Gülerce Koşusu'nu Potoğlu kazandı

3 yaşlı safkan Arap taylarının katılımlarıyla koşulan yarış, 1600 metre mesafe üzerinden çim pistte yapıldı.

2022 yılı Yavuz Gülerce Koşusu'nu, Engin Bekiroğulları'nın sahibi ve antrenörü olduğu Potoğlu (Ayabakan - Koşkız / Altaha) jokeyi Ayhan Kurşun idaresinde galibiyetle noktaladı. Ahmet Yeşildağ yetiştirmesi al erkek tayın bu birinciliği yarış hayatının ikinci galibiyeti olarak kayıtlara geçti.

Merhum Yavuz Gülerce'yi andığımız mücadelenin ikincisi Rockstar (Turbo - Hekim / Druid) olurken, Torhan Tay (Turbo - Necibe / Hisarhan) üçüncü, Büyükdünya (Kaizbert - Rihem / Karakemal) dördüncü, Emirenes (Uçanoğlu - Solmazgül / Rikardo) de beşinci sırada yer aldı.

Koşunun galibi Potoğlu için bitiriş derecesi 1.48.02 olurken, farklar 1 Boy - 1/2 Boy - 2,5 Boy - 2,5 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi Engin Bekiroğulları'na kupasını merhum Yavuz Gülerce'nin kızı ve Kulübümüz Yönetim Kurulu Üyesi Gülnur Gülerce takdim etti.

Törene Kulübümüz Başkanı Serdal Adalı, Yönetim Kurulu Üyelerimiz, eski Başkanlarımızdan Ömer Faruk Girgin ve Kulübümüz Asli Üyeleri ile davetliler de katıldı.
 

Yavuz Gülerce

1938 yılında Eskişehir'de doğan Yavuz Gülerce, ilk ve orta öğreniminin ardından genç yaşta ticaret hayatına atıldı. Otomotiv, inşaat ve turizm sektörlerinde faaliyet gösteren Gülerce, 1992 yılında atçılık sektörüne girdi. Ardından İzmir'in Yeni Foça ilçesinde kurduğu Gülerce Harası'nda birçok başarılı safkan yetiştirdi. Sahibi ve yetiştiricisi olduğu safkanlardan Yavuzhan, Caş, Bamka III, Bilgin, Yelhan, Magrip, Demirkazık, Koşanefe, Bizim Ayancıklı, Mystery Storm, Heart to Heart ve Arsenic ile birçok önemli klasik koşuyu kazanma başarısını gösterdi. Hayatı boyunca eğitime büyük önem veren Yavuz Gülerce, gençlere okuyabilmeleri için burs sağladı. Ayrıca Yavuzhan'ın başarılarından elde ettiği gelirle Eskişehir'de Nurbiye Gülerce Sağlık Meslek Lisesi ve Yavuz Gülerce İlköğretim Okulu'nu yaptırdı. At sahibi ve yetiştirici olarak Türk Arap Atçılığı'na büyük katkılar sağladı. 2006 yılında aramızdan ayrılan Yavuz Gülerce'yi, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

u42ro0p9nrm7wcqtgmbs3faa.jpg

408biasgafgrcl2uue35mylt.jpg

ftIk7rz42oymc8hwfeslp3ae.jpg

zcep0dr3zha5rfaqyopfu6bu.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.