Yavuz Sultan Selim Koşusu’nda King Berkay beyaz bayrak ayna yaptı

Yavuz Sultan Selim Koşusu’nda King Berkay beyaz bayrak ayna yaptı

3+ yaşlı İngiliz atlarına mahsus mücadele, 1500 metre mesafede 6 safkanın katılımıyla gerçekleşti. A. Murat Şen’in sahibi olduğu, antrenörlüğünü ise Mahmut Turan’ın üstlendiği King Berkay (Bosporus - Cybele / Royal Abjar), yarışı baştan sona lider götürerek jokeyi Ahmet Çelik idaresinde zafere uzanan isim oldu. Yetiştiriciliğini A. Murat Şen ve Erkan Bingöl’ün yaptığı 5 yaşındaki al at, kariyerinin ilk Grup 1 galibiyetine imza attı.

2022 yılı Yavuz Sultan Selim Koşusu’nu (Açık-G1) izlemek için tıklayınız.

Koşunun ikincisi Gökhan Kocakaya ile Egregious Rock (Luxor - Alfunun / Sadler’s Wells) olurken, Özcan Yıldırım ile Yamanlarbeyi (Torok - Alakan / Kaneko) üçüncü, Hışman Çizik ile Vincitore (Victory Gallop - Elevato / Kaneko) dördüncü, Mehmet Akyavuz ile Kuzey Yağmuru (Toccet - Pusu / Sun Music) da beşinci olarak pistten ayrıldı.

King Berkay için müddet 1.28.35 olarak kayıtlara geçti, koşudaki farklar ise 1,5 Boy - 1,5 Boy - 2,5 Boy - Boyun şeklinde oluştu.

Yarış sonrası gerçekleştirilen törende, kazanan atın sahibi adına Ahmet Dilmaç'a kupasını, Kulübümüz Genel Saymanı Adil Mert Kaya takdim etti.

Safkanın antrenörü Mahmut Turan'a ise plaketini eski başkanlarımızdan Ömer Faruk Girgin verdi.

Ömer Faruk Girgin, kazanan atın jokeyi Ahmet Çelik'e de plaketini takdim etti.

 

Yavuz Sultan Selim

Osmanlı Devleti’nin 9. Padişahı ve ilk Osmanlı İslam Halifesi olan Yavuz Sultan Selim, 1470 yılında Amasya’da doğdu. Babası II. Bayezid, annesi Dulkadiroğulları Beyliği’nden Gülbahar Hatun’dur. Trabzon Valisi olarak yetiştirilen Yavuz Sultan Selim, 1512 yılında devletin başına geçti. Hükümdarlığı döneminde Osmanlı Devleti’nin topraklarını 8 yıl gibi kısa bir sürede 2 kat büyüterek Anadolu’da birliği sağladı. Ayrıca devrin en önemli iki ticaret yolu olan İpek ve Baharat Yolu’nu ele geçirdi ve bu sayede doğu ticaret yollarını tamamen kontrolü altına aldı. 1520 yılında vefat eden Osmanlı Devleti’nin 9. Padişahı Yavuz Sultan Selim’i anısına düzenlenen bu koşu vesilesi ile saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

jhy4wfk8rju3f0smkva1doqu.jpg

l4mw3zrn8vlwoud7xxdfp9yg.jpg

qr5edmgolovtd4nyxvbicyu9.jpg

tdrnImg3lnhk5ykbglarocs1.jpg

0qbsjyvidlznzcrfa2gtswok.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.