YAZAR AYTÜL AKAL’DAN ÖĞRENCİLERE :’MESLEK SEÇİMİNDE ÖNCELİĞİNİZ PARA OLMASIN’

YAZAR AYTÜL AKAL’DAN ÖĞRENCİLERE :’MESLEK SEÇİMİNDE ÖNCELİĞİNİZ PARA OLMASIN’

23 Mayıs 2024

Küçükçekmece Belediyesi, moderatörlüğünü yazar Metin Celal’in yaptığı İmzalı Kitaplar Müzesi sohbetlerinde eserleri birçok dile çevrilen yazar Aytül Akal’ı ağırladı. Cennet Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen söyleşide gençlerle bir araya gelen Aytül Akal, ilk eserlerini yazmaya başladığı yıllardan başlayarak bugüne kadar ki yazarlık serüvenini anlatarak, öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Aytül Akal: Öğretmenimin teşvikiyle yazmaya başladım

Edebiyatta 35 yılı geride bırakan Yazar Aytül Akal, 3’üncü sınıfta öğretmeninin teşvikiyle yazmaya başladığını ifade ederek, “Bizim zamanımızda okullarda kütüphane yoktu, kitaba ulaşmak çok zordu. Maddi durumlardan dolayı kitapçıya gidip kitap almak da zordu. Sadece bayramlarda verilen harçlıklarımızla kitap kiralardık. Ancak ortaokulda bir kütüphanemiz olabildi. 3’üncü sınıfta öğretmenimin teşvikiyle yazmaya başladım. Yazıyla ilgili ne olursa bana söylenirdi. 39 yaşıma kadar sadece şiir kitabı yazdım. Çocuklar için yazmaya ise oğlum sayesinde başladım’’ dedi.

Önce yeteneklerinizi keşfedin

Söyleşide öğrencilerle bir araya gelen Akal, meslek seçiminin insan hayatı için önemine vurgu yaparak, ‘’Herkesin birden fazla yeteneği var, meslek seçmeden önce bu yeteneklerinizi keşfedin. Önceliğiniz para değil mutluluğunuz olsun’’ dedi. Söyleşi sonunda Küçükçekmece Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Deniz Gürbey, katılımından dolayı yazar Aytül Akal’a teşekkür ederek hediye takdiminde bulundu.

İmzalı Müze’de üç ay boyunca Aytül Akal koleksiyonundan, ‘’Füsun Çetinel- Ayasofya Konuştu, Mine Soysal- Odada Yalnız, Leyla Navaro- Bir Cadı Masalı, Yekta Güngör Özden- Umut Işıkları, Hidayet Karakuş- Sevgi Kuşları, Nur İçözü- Denize Küskün, Doğan Gündüz- Unutma Oyunu, Bilgin Adalı- Troya Savaşı ve İlyada Destanı, Dilek Yardımcı- Benim Duvardan Farkım Ne?, Adnan Binyazar- Ölümün Gölgesi Yok, Çetin Öner- Dünyanın Bütün Kedileri, Mavisel Yener- Mavi Zamanlar’’ gibi birinci baskı eserler sergilenecek.

exznrdv7qkysgwolbh6rt4md.jpg

j4cdh1meckp8qhbz27ueoull.jpg

htwibcucoz6z1kq2p73uda4w.jpg

huw39d6mlzs72qjrfboo4Igq.jpg

jclptf18Inkyhqozrusoxsr6.jpg

xIkhqbx8pn1hwkcmvr05z7op.jpg

jvzlcze13hwbcI06bpi5u7qw.jpg

y5cr7itebq03cysw9tpfgvIa.jpg

g9puddjqj8lgvcsbesyc6rfp.jpg

7hepgzn0dwdbIrvv2ucsp869.jpg

lav5ihgzympsgelwzqvskbum.jpg

dmpgx9kfqugjbthn6o0ya1ve.jpg

nzdsztoxyk3vfova5l8bnqk2.jpg

jtrischmpvcflagzwtgwb1qa.jpg

ngxl9xm4qzrocky3i6dloh7e.jpg

x8umkpcqIt2y6hs5jvwr1loa.jpg

pcrpek75wvtyo9lsqet4ga3h.jpg

387mmajlsoqceuq6byvInpag.jpg

r5msvcfdyq2qlxgyi6u1velj.jpg

uhbu0gqexIfnd2w6cr7kdetp.jpg

qwv8mb9pheglhcwk3jmz0yjf.jpg

kdwdlhfunah7rnjqerx9ooux.jpg

t4zpkfzxryedoch73biagydg.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.