Yeni Açılan Güzergâhlarla Esenyurt’ta Ulaşım Rahatlayacak

Yeni Açılan Güzergâhlarla Esenyurt’ta Ulaşım Rahatlayacak

Esenyurt’ta yeni minibüs hattı hizmete başladı

Esenyurt Piri Reis Mahallesi’nde yıllardırçözülemeyen minibüs hattı sorunu, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal DenizBozkurt’un girişimleri ile çözüme kavuştu. Açılan yeni hat, hem minibüsçüesnafının hem de ulaşım sıkıntısı çeken vatandaşların yüzünü güldürdü.

Esenyurt’tayıllardır çözülemeyen ulaşım sorunları, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal DenizBozkurt’un çabaları ile çözüme kavuşuyor. Göreve geldiği ilk günden itibarenilçedeki ulaşım sorununa çözüm bulmak için girişimlerde bulunan Başkan Bozkurt,bu kapsamda çeşitli toplantılar yapmıştı. Başkan Bozkurt’un ilçede faaliyetgösteren 113. No.lu Taşıyıcılar Kooperatifi ve 266 No.lu Mavi Esenyurt MotorluTaşıyıcılar Kooperatifi arasında yaklaşık 7 yıldır devam eden anlaşmazlığageçtiğimiz yıl son vermesiyle hizmete başlayan Hürriyet Mahallesi-CumhuriyetMahallesi Metrobüs Durağı hattına bir yeni hat daha eklenerek, Ali Rıza BeyCaddesi ile Beylikdüzü SSK hattı hizmete sokuldu. 2021 yılında İstanbulBüyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından daonaylanan karar sonrası bölgede devam eden yol çalışmalarının tamamlanmasıyla hizmetebaşlayan yeni minibüs hattının güzergâhı Ali Rıza Bey Caddesi’ndenbaşlayarak Dereyolu ve Piri Reis Mahallerinin ardından Beylikdüzü SSK durağındason bulacak. Sarı ve mavi minibüsler, nüfusun yoğun olduğu bu bölgede her gün saat06.00 ila 22.00 arasında ulaşımı sağlıyor.

“Vatandaşın Mağdur Olduğu Bütün Güzergâhlarda Ulaşım SorununuÇözdük

Başkan Bozkurt döneminde üç taneulaşım güzergâhının açıldığını belirten 113 No.lu Taşıyıcılar KooperatifiBaşkanı Yücel Tanış, “Başkanımız Kemal Deniz Bozkurt’tan sonra Esenyurt,gelişen bir ilçe oldu. Onun döneminde ve desteğiyle üç tane güzergâh açtık. Belirli mahallelerimizde dolmuş diye bir şey yoktu.Vatandaş otostop çekerek metrobüse gidiyordu. Vatandaşın mağdur olduğu bütüngüzergâhlarda ulaşım sorununu çözdük. Son olarak Piri Reis Mahallemizde ulaşımsıkıntısı vardı.  Şu anda mahalledeminibüslerimiz çalışıyor. Vatandaş da biz de huzurluyuz. Desteğinden dolayıBaşkanımıza çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“Birleşmemiz, Esnafımız İçin De Büyük Bir Adım Oldu”

Başkan Bozkurt’un girişimiyle ikikooperatifin birleşmesinin esnaf için büyük bir adım olduğunu vurgulayan 266No.lu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkan Yardımcısı Haydar Yıldırım, “Bizimbu bölgenin daha önce sorunları çoktu. 113 No.lu Kooperatif ile 266 No.luTaşıyıcılar Kooperatifi ile aramızda uzlaşıp çözemediğimiz bir konuydu.Başkanımız Kemal Deniz Bozkurt’un girişimi ile bu iki kooperatif bir arayageldi ve tek çatı altında birleşti. Birleşmemiz, esnafımız için de büyük bir adım oldu. O bölgenin büyük birmağduriyeti giderilmiş oldu. Mahallede ulaşım yoktu. Özel araba ve daha çokkorsan çalışan araçlar vardı. Bu güzergâhı açarak onların da önüne geçmişolduk. Mahallenin yüzde yüz sorunu ortadan kalkmış oldu. Desteğinden dolayıBaşkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.  

“VatandaşımızÇok Sıkıntı Çekiyordu”

Piri Reis Mahalle Muhtarı Kadir Sarıdede, açılan yeni minibüshattı sayesinde vatandaşın tek seferde istediği yere ulaşabileceğinibelirterek,2015 yılında muhtaroldum. O yıldan bu yana mahallemizde toplu taşıma aracı yok. Dolayısıyla birdolmuş hattı konulması için belediyeye müracaat ettik. Bizi dikkate aldılar veşu anda mahallemizden metrobüse giden yola dolmuş hattı konuldu. Konumitibarıyla da güzergâh rampa olduğu için vatandaşımız sıkıntı çekiyordu ve busıkıntıdan dolayı her gün muhtarlığa gelerek dolmuş hattının ne zamangeleceğini soruyorlardı. Başkanımız bizzat ilgilenerek bu sorunu çözdü. Busayede vatandaşımız tek seferde istediği yere ulaşabilecek. Başta SayınBelediye Başkanımız Kemal Deniz Bozkurt’a ve emeği geçen herkese çok teşekkürediyorum. UKOME’den resmî olarak geçti ve dolmuş seferlerimiz başladı” dedi.

“Artık Tek Ulaşımla MetrobüseGidebiliyoruz”

Mahalledeyaşayan Hüseyin Aksoy, yolun rampa oluşundan dolayı sıkıntı çektiklerini ifadeederek şöyle konuştu: “Bu hatla ilgili çok mağduriyet yaşıyorduk. Belediyemizindaha önce bu soruna çözüm olarak ücretsiz servisi vardı; fakatCumhurbaşkanlığı’nın tasarruf yasasından dolayı bu iptal edildi. İnsanlar burampadan çıkmak için zorlanıyordu. Yaşlısı genci hiç fark etmeksizin nefesnefese kalıyorduk. Kar ve kışta daha çok zorlanıyorduk. Belediye BaşkanımızKemal Deniz Bozkurt’a ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Artık tek ulaşımlametrobüse gidebiliyoruz.” 

tqsxo26boqlray8jhngvab54.jpg

bcpgxbIkf4rlqv5wa2eiw1mo.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.