Yeni metro istasyonlarına üç yeni meydan

Yeni metro istasyonlarına üç yeni meydan

Pendik Belediyesi en büyüğü Kurtköy’e olmak üzere 3 yeni meydanı daha ilçeye kazandırdı. Tüm meydanlar Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının geçen hafta tamamlayıp hizmete sunduğu Tavşantepe-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı İstasyonlarına entegre edildi. Belediye Başkanı Ahmet Cin: “Bakanlık bütçesiyle yaklaşık 4,5 Milyar TL’ye yapılan metro istasyonlarının meydan düzenlemeleri belediyemiz tarafından gerçekleştirildi. Yeni meydanlarla hem yeşil alan kazandık hem de otopark kapasitemiz arttı.” diyerek hayırlı olsun dileklerini sundu.

Işıklandırmayla akşamları ışıl ışıl oldu

Ankara Caddesi üzerinde Kurtköy Metro İstasyonu’na entegre olarak inşa edilen meydan 7 bin 500 metrekarelik bir alana sahip. 3 bin 650 metrekarelik yeşil alanın bulunduğu Kurtköy Meydanı’nda aynı zamanda oturma alanları, büfe, mescit ve tuvalet gibi donatılar yer alıyor. Yapılan ışıklandırmayla ışıl ışıl olan meydan mahallenin de çehresini değiştirmiş oldu.

Yayalar-Şeyhli ve Fevzi Çakmak Mahallelerine de yapıldı

Pendik Belediyesi ekipleri bir yandan da Yayalar-Şeyhli ve Fevzi Çakmak Mahallelerine meydan inşa etti. Aynı şekilde metro istasyonlarına entegre edilen meydanlardan Yayalar-Şeyhli 2 bin metrekare,Fevzi Çakmak ise 3 bin 800 metrekarelik alana sahip. Bu meydanlarda aynı zamanda otopark yer alıyor. Yayalar-Şeyhli’ye yapılan meydanda 245 araçlık otopark hizmet veriyor. Önümüzdeki süreçte Kurtköy meydana ilave 100 araçlık, Fevzi Çakmak meydana ise450 araçlık otopark kazandırılması hedefleniyor.

fruvxdlabx6k4fphyinepmjb.jpg

8amqrrlpznwmsjabyfhnkj52.jpg

wnyfuch2agpz03x6dukbvtIj.jpg

sf7nlywj2goiz3c6v0u14hd8.jpg

c9vhsiczur7hfutI0oms4pa2.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.