YENİKÖY SAKİNLERİ DAVA AÇTI

YENİKÖY SAKİNLERİ DAVA AÇTI

Yeniköy sakinleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “çılgın proje” dediği Kanal İstanbul’un planlama sahasına ilişkin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca onaylanan imar uygulamasının iptali

Yeniköy sakinleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “çılgın proje” dediği Kanal İstanbul’un planlama sahasına ilişkin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca onaylanan imar uygulamasının iptali ve yürütmenin durdurulması talebiyle İstanbul Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurdu. Avukat İsa Öztürk, “Binlerce kişinin mağduriyeti yok sayıldı. İnsanlar hukuki yola başvurmak zorunda kaldı. Bu yapılan uygulamanın iptal edileceğini düşünüyoruz. Hukuka olan inancımızı kaybetmek istemiyoruz” dedi.

Kanal İstanbul’a karşı açılan davalara yenileri eklenmeye devam ediyor. Yeniköy sakinleri de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylanan imar uygulamasının iptali ve yürütmenin durdurulması talebiyle İstanbul Bölge İdare Mahkemesi’ne dün dava dilekçesini sundu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.