YENİMAHALLE’DE YILLARIN HASRETİ SONA ERDİ: BATIKENT REKREASYON ALANI’NIN 1. ETABI AÇILDI

YENİMAHALLE’DE YILLARIN HASRETİ SONA ERDİ: BATIKENT REKREASYON ALANI’NIN 1. ETABI AÇILDI

Mansur Yavaş, “Burada gökyüzüne uzanan betonlar yapılmasına izin verilip birileri ihya edilebilirdi. Böyle değerli bir alanın betonlara değil, plastiklere değil, halka fayda sağlamayacak projelere değil; halkın kendisi için ayrılması, içinde insan olması, yeşil olması, vicdan olması bizim en büyük farkımızdır” dedi.

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkentlilerin nefes alabilecekleri ve yeşille buluşabilecekleri park ve rekreasyon alanlarınabir yenisini daha ekledi.

Gençlik Merkezi, Emekliler Lokali, Kadınlar Lokali gibi sosyal imkânların bulunduğu Batıkent Rekreasyon Alanı’nın ilk etabı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın katıldığı törenle Ankaralıların hizmetine açıldı.

 

2’İNCİ ETEBI YAZ AYLARINDA BİTMİŞ OLACAK

Mansur Yavaş, 431 bin 600 metrekare alana sahip Batıkent Rekreasyon Alanı’nı Ankara’ya kazandırmanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, açılışı gerçekleştirilen 1’inci etaba ilişkin şu bilgileri paylaştı:

“Gençlik Merkezi, kütüphane binası, Emekliler Lokali, biyolojik gölet, dinlenme ve seyir terasları, restoran, kapalı spor binası, kreş, Kadınlar Lokali bulunuyor. Yine bu alan içerisinde 2 adet basketbol sahası, 2 adet tenis kortu, 1 adet voleybol sahası, 7 kilometre bisiklet yolu, 9 kilometre yürüyüş yolu ve çocuk oyun alanları yer alıyor. Birinci etabımızda 7000 ağaç ve 160 bin metrekare çim alan olup amfi oturma alanı ve 1000 araçlık otopark da vatandaşlarımıza hizmet vermeye başladı.”

Yavaş, Batıkent Rekreasyon Alanı’nın 2’nci etabının tamamlanmasıyla, profesyonel futbol sahası, 2 adet halı saha, ekolojik köprü, yeni yürüyüş ve bisiklet yolları ile olimpik koşu parkurunu Ankaralıların hizmetine sunacaklarını belirtti. Yavaş,“İkinci etabı da Mayıs-Haziran aylarında bitirip bu yaz rekreasyon alanımızı tamamen hemşehrilerimizin kullanımına sunmuş olacağız”dedi.

 

“BÖYLE DEĞERLİ BİR ALANIN İÇİNDE İNSAN OLMASI BİZİM EN BÜYÜK FARKIMIZDIR”

Batıkent Rekreasyon Alanı’nın rantsal açıdan değerli bir bölgede yer aldığını söyleyen Yavaş,“Burada belediye imar düzenlemeleri ile yeni konut alanları oluşturabilir, büyük gelirler elde edilebilirdi. Gökyüzüne uzanan betonlar yapılmasına izin verilip birileri ihya edilebilirdi. Yakın bölgemizde bir yer de yeşil alanken binalara, gökdelenlere çevrilmiş. Bizim yönetim anlayışımızdaki en büyük fark budur. Böyle değerli bir alanın betonlara değil, plastiklere değil, halka fayda sağlamayacak projelere değil; halkın kendisi için ayrılması, içinde insan olması, yeşil olması, vicdan olması bizim en büyük farkımızdır”diye konuştu.

 

“ANKARA’NIN GELECEĞİ İÇİN ÇALIŞTIK, ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

“5 yıldır biz bunu yapıyoruz. Onların gözü beton projeler ararken biz Ankara’ya mutluluğu, huzuru, yeşili, altyapıyı, kırsal kalkınmayı ve dayanışmayı kazandırdık”diyen Yavaş, çöp projeler için değil Ankara’nın geleceği için çalıştıklarını ve çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

Türkiye’nin en büyük tarım kampüsü ve rekreasyon alanı BAKAP’ın açılışında dile getirdiği“Kimileri tarlayı arsaya çevirip rant üretir,kimileri de arsayı tarlaya çevirir, üretir ya da yeşil alana çevirir, vatandaşını düşünür”sözünü hatırlatan Yavaş,“İşte bizim farkımız budur. İşte bizim vizyonumuz budur. Biz betonda değil, yeşilde yarışmaya devam edeceğiz. Batıkent Rekreasyon Alanı da, ben seçilir seçilmez Fethi Başkanım ‘Başkanım hemen acilen buraya bir bak burada büyük bir alan var. Yarın bir gün bir şekilde burayı imara çevirirler. Halbuki yeşil alanda bu bölgede böyle bir alan bulmak mümkün değil. Acilen burayı park yapalım’ dedi. Çok şükür buraları bina olmaktan kurtardık. Yeşil alan olarak sizlerin hizmetine sunduk”ifadelerini kullandı.

 

“ANKARA’YI BU ANLAYIŞLA GELECEĞE TAŞIMAYA HAZIRIZ”

5 yıl boyunca, hayali hiçbir projeleri olmadığının altını çizen Yavaş, hizmet ederken de nereden ne kadar oy aldıklarına bakmadan herkese eşit hizmet verdiklerini vurguladı. Yavaş, hizmet ve projelere harcadıkları paranın hesabını halka kuruşu kuruşuna verdiklerini belirterek“Buranın parası da sizden çıkıyor. Vatandaş patrondur o ne isterse biz onu yaparız. Aynı bu yönetim anlayışıyla, Ankara’yı bir beş yıl daha hep birlikte yönetmeye hazır mıyız? Şeffaf, katılımcı, hesap verebilir bir yönetim anlayışıyla Ankara’yı geleceğe taşımaya hazır mıyız? Bizler de hazırız. Batıkent’i, Yenimahalle’yi, Ankara’yı Allah’ın izniyle, sizlerin de takdirlerinizde inşallah bu anlayışla geleceğe taşıyacağız”sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

 

“ANKARA YAVAŞ YAVAŞ MUTLULUĞU YAKALADI”

Batıkent Rekreasyon Alanı’nın açılışını Özlem Özdil konseriyle kutlayan Başkentliler ise memnuniyetlerini şu sözlerle dile getirdi:

-Mustafa Demirel:“İçinde bulunduğumuz şu manzara Ankara için gurur verici. Emeği geçenlere bir Batıkent sakini olarak gönülden teşekkür ediyorum. Ankara yavaş yavaş mutluluğu yakaladı. İnşallah bu mutluluk devam edecek.”

-Hüseyin Engin:“Burası rekreasyon alanına dönüştürüldüğü için çevre halkı olarak mutluyuz. Yoksa burası ranta kurban gidecekti.”

-Hüseyin Yeşilyurt:“Rekreasyon alanını mükemmel buldum. 20 senedir burası üzerinde çok oyunlar oynandı. Çok önemli, büyük bir ihtiyaçtı.”

-Kemal Yeşilyurt:“Burayı dört gözle bekliyorduk. Atıl bir vaziyetteydi, ne hale geldi? Çok güzel bir gelişme.”

- Elif Ulusoy:“Çok güzel bir hizmet, çok memnun olduk. Burası araçların park alanı haline gelmiş ve ıssız bir bölgeydi. Buranın çevresinde belli saatlerde gezemiyorduk. Şimdi gönül rahatlığıyla gelip dolaşabiliriz.”

-Ender Kurt:“Yıkık dökük virane bir bölgeydi. Çok hoş olmayan olaylar yaşanıyordu burada. Bu bağlamda daha güvenli, daha huzurlu bir ortam tahsis edildi bizlere. Hem bu park özelinde hem de Ankara’ya olan hizmetlerinden dolayı Mansur Başkan’ımıza teşekkür ediyoruz. Ankara’yı gerçekten bir rant merkezi olmaktan kurtardı. Ankara’ya hizmet eden bir başkanımız oldu uzun yıllar sonra.”

-Zeki Kurt:“Şehirler, yeşil alanlarıyla ve sosyal tesisleriyle güzeldir.Beton yığınına çevrilmiş şehirler hiçbir zaman güzel değildir. Mansur Başkan’ımıza teşekkür ediyoruz.”

-Abidin İbiş:“Park çok güzel oldu. Biz çok memnunuz. Bu güzellik için Mansur Başkan’a çok teşekkür ederiz. Paralarımızın boşa gitmediği kanaatindeyiz.”

-Kudret Ersan:“Mansur Başkan’a verdiğim oy helal hoş olsun. Çok güzel hizmetler yapıyor. Oyumuz boşa gitmedi.”

-Halil İbrahim Tan:“Bu park Batıkent’in hayatını kurtardı. Bu park Ankara’nın hayatını kurtardı. Şahane bir park oldu. Allah razı olsun yapanlardan.”

-Cemal Ünver:“İyi ki Mansur Yavaş gibi bir başkanımız geldi de parkı çok güzel yaptı. Bu park bizim için bir kazanım oldu. Başka bir yeşil alanımız yoktu.”

-Seyit Ali Akbıyık:“Burası bir rant uğruna gidecekti. Kurtardı Mansur Başkan’ımız burayı. Sadece Batıkentlilere değil, Ankara halkına böyle bir park kazandırdığı için çok memnunuz.”

-Semra Bayram:“Çok mutluyuz, çok güzel oldu. Batıkent için ihtiyaç duyulan bir yerdi. İnsanlar nefes alacak. Yeşil bizim için her zaman önemli. Binaların arasında sıkışmak istemiyoruz.”

jzisuojhrp79gynvI2d1tzxl.jpg

f1epxpxnclghjcuwuvbzyltI.jpg

3tovn4sxgfkjzc8klzmcou2d.jpg

qsijpfyl2kj51eudenw8fbhk.jpg

uy3wh72cmritduzpsxvxenqp.jpg

9itIkvekrmzspzrmbaxjlu4c.jpg

wlcvaury4m7h8n9xrnadeog5.jpg

fo0yvkz6etv5awxIdn4b8wib.jpg

fnmjrq7uhvifp3v2ybszkIyt.jpg

tol6syqb832p0vzlgIusme7j.jpg

pjskrIblzetdkrgyojmtczxf.jpg

rwcyzk6qlusmpfcej90p1hqe.jpg

pkh2es7dnr48mmxef9owlcc0.jpg

zy1hnx9yieIlzbvjgqn8kosg.jpg

s6hnw4jcarl2ylby3ev5uoqz.jpg

b6uhhzfkkdanrm2cggvlf4jq.jpg

ilpzhk4f9c6y75xajulqnbfa.jpg

lanojvckfIohz9mt31d8g6ss.jpg

up2hvzth0dam6q8ezfnw5qIt.jpg

y7ia8qbogbkdm0leotuswzvp.jpg

sluq8roaIypxeg6n2rsjmodd.jpg

82oy5lym6kqg1httpnrajelI.jpg

mxg58kv3erz6kfn9jnezpuxc.jpg

zopjrt62ggnw0o4amuqvlrex.jpg

dnyvwegqezscbsud8h61a0lg.jpg

j3tzwdyg9omgznhcp2rqaktr.jpg

o8hkmkdsqnavwxczejI2nvoj.jpg

txglrwsecez0h5ufcykgnkmm.jpg

3as5wtgfgavmIuroccsprz2j.jpg

evtzsz29f3baonb5uw4iIylp.jpg

ncIfraklxba31hvnphkmiqtv.jpg

orlm7t05ocvuhqvbk1rpg8ix.jpg

y8qIjkbslatwkab6r0lznxwc.jpg

sky3zhweru5rfzqx0ml8euiq.jpg

frpo3k8vmd9ycyhioc4jq7la.jpg

gdq0fmp7tm2q1huc6rfwcz5z.jpg

obvqtld7yafanrzpehyv8jgu.jpg

qzgx5c830erjobwqpdkc1ffd.jpg

dfs17o2welr850cgvmspay9u.jpg

obi9fj2luqkdIwxrxwgpse3v.jpg

6czwrx3dp2ojtfz5jboguvmn.jpg

le6hfsp9olrwp8uhqtny4s0a.jpg

zivsbtr6fnsne4aadgtf3k0l.jpg

jbazes5jngtl98hsgtvdc43x.jpg

egg0v6dy5uxftaa7yhn8mftl.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.