YERLİ TOHUM

YERLİ TOHUM

Yerli tohumun bilinilirliğini artırmak ve kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla gerçekleştirilen proje kapsamında Silivri’de ayçiçeği, kabak ve mısır toprakla buluştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 2017 yılından bu yana aralıksız sürdürdüğü “Milli Tarım Yerli Tohum Deneme Ekimleri” projesi tüm hızıyla devam ediyor. Yerli tohumun bilinilirliğini artırmak ve kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla gerçekleştirilen proje kapsamında Silivri’de ayçiçeği, kabak ve mısır toprakla buluştu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Muhtarlıklar ve Gıda Daire Başkanlığı, “Milli Tarım Yerli Tohum Deneme Ekimleri” projesini aralıksız sürdürüyor. İstanbullu çiftçileri desteklemek, tarımsal verimliliği artırmak ve yerli tohum kullanımını yaygınlaştırmak için başlatılan proje kapsamında Silivri Gümüşyaka Mahallesi’nde yeni yerli tohumların deneme ekimleri gerçekleştirildi.
 
YERLİ TOHUM; MISIR, AYÇİÇEĞİ VE KABAK EKİLDİ
Silivri Belediyesi’nin Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi’ndeki (TÜRAM) 20 dekarlık araziye ayçiçeği, mısır ve kabak ekildi. Deneme ekimlerine bölgede aktif olarak çalışan çiftçiler de katıldı. Yerli tohumların gelişim süreçlerini gözlemleyecek olan çiftçiler hasat zamanı hangi tohum türünün ne kadar verim verdiğini takip edecek. Böylece geçmişte ithal tohum kullanan çiftçi, yerli tohumun daha verimli ve kazançlı olduğunu somut olarak gördüğünde tercihini yerli tohumdan yana kullanabilecek.
 
BUGÜNE KADAR 70 FARKLI ÇEŞİTTE 224 DEKAR ALANDA DENEME EKİMLERİ YAPILDI
2017 yılından bu yana devam eden proje kapsamında; toplam 39 farklı bölgede 224 dekar alanda pirinç, mısır, arpa, buğday, yulaf, kanola, nohut, kara buğday, kabak, ayçiçeği ve aspir olmak üzere 12 farklı türde 70 farklı çeşitte yerli tohum deneme ekimleri gerçekleştirildi.İBB’nin “Milli Tarım Yerli Tohum Deneme Ekimleri” projesinde Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Tarımsal Araştırma Enstitüleri ve özel Türk firmalar tarafından geliştirilen yerli tohum türleri kullanılıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.