Yeşil Bursa Koşusu'nu üst üste ikinci kez Mavi Kılıç kazandı

Yeşil Bursa Koşusu'nu üst üste ikinci kez Mavi Kılıç kazandı

3+ yaşlı safkan İngiliz atlarına mahsus olarak düzenlenen yarış, 1800 metre mesafe üzerinden kum pistte yapıldı.

2023 yılı Yeşil Bursa Koşusu'nu üst üste ikinci kez İbrahim Hilmi Narmanlı'nın sahibi ve yetiştiricisi olduğu Mavi Kılıç (Yonaguska - Mavi Sema / Sun Music),  jokeyi Mehmet Kaya idaresinde kazandı. Rasim Tetik'in antrene ettiği 6 yaşındaki doru at bu galibiyetiyle yarış hayatındaki 18'inci birinciliğini kazanmış oldu.

10 safkanın start aldığı koşuda Ali Yıldız ile Delawera (General Quarters - Pomerol / Honour And Glory) ikinci olurken, Özcan Yıldırım'ın bindiği Oğlum Doruk (Bosporus - Carolina Reaper / Victory Gallop) üçüncü, Gökhan Kocakaya ile yarışa katılan Wardenclyffe (Victory Gallop - undercover Soldier / Lost Soldier) dördüncü ve Halil Kaplan'la God Of Love (Victory Gallop - Miss Judge / Strike The Gold) da beşinci oldu.

Yarışı izlemek için tıklayınız.

Koşunun galibi Mavi Kılıç için bitiriş derecesi 1.54.03 olurken, farklar ise Boyun - 2 Boy - 1/2 Boy - 1,5 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende kazanan atın sahibi adına atın antrenörü Rasim Tetik'e kupasını, Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Kılıç takdim etti.

Törene, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gökhan Dinçer, Bursa Barosu Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Av. Yener Poroy, Nilüfer Belediye Başkan Vekili Feridun Uyruk, İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar ve Bursa Hipodrom Müdürü Devrim Evcim de katıldı.
 

tbc5khlsedfqomjlo7gunudi.jpg

7bl3cmfy6gpeqj1yfrgkwhvs.jpg

ekwsunvl7bwxoz0j5t6df2uy.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.