Yeşilçam Yıldızları’nın Anıları Esenyurt’ta Canlandı

Yeşilçam Yıldızları’nın Anıları Esenyurt’ta Canlandı

Esenyurt’taEdebiyat ve Sanatlı günlersürüyor

Esenyurt Edebiyat ve Sanat Festivali’nin 7. günüde söyleşiler, imza günleri ve müzikaller ile devam etti. “Yeşilçam Anıları”adlı programda sanatseverlerle bir araya gelen Yeşilçam’ın yıldızları SelmaGüneri, Selda Alkor, Yusuf Sezgin ve Türk Sanat Müziği’mizi güzel sesiyleseslendiren Nilgül, unutulmaz anlar yaşattı.

Esenyurt Belediyesi’nin 15-24 Ocak 2022 tarihleriarasında gerçekleştirdiği Esenyurt Edebiyat ve Sanat Festivali 7. gününde desöyleşi, imza günü ve müzik dinletisiyle devam etti. İlçede ilk kez düzenlenenfestivale sanat ve edebiyatseverler yoğun ilgi gösteriyor. Festivalde, YazarNehir Aydın Gökduman, Şair ve Yazar İsmet Acı, Yazar Demet Ekmekçioğlu, EğitimBilimci ve Yazar Leyla Öztürk ve Eğitimci ve Yazar Nuri Gökçek okurlarıyla biraraya gelerek kitaplarını imzaladı. Deneyimli Gazeteci Deniz Zeyrek ve AkifBeki, astroloji ve spiritüalizm alanındaki çalışmalarıyla bilinen Yazar ŞengülBoybaş, Drama Eğitmeni Gönül Tükenmez Akbulut, Yazar Merve Başcumalı veYazar-Oyuncu Özgür Özgülgün okurlarıyla söyleşerek kitaplarını imzaladı. Gününson programı ise "YeşilçamAnıları" oldu. Yeşilçam yıldızlarındanSelma Güneri, Selda Alkor ve Yusuf Sezgin’in anılarını anlattığı programda,Türk Sanat Müziği'mizin önemli eserlerini seslendiren Nilgül, dinleyenlerinbeğenisini kazandı.

"GençKuşak, Edebiyatla Ve Sanatla Çoğalsın"

Çocuklar için eğitici, öğretici ve aynı zamandaeğlenceli kitaplarının yanı sıra televizyonda çocuklara yönelik programlarıylabilinen Yazar ve Oyuncu Özgür Özgülgün, Esenyurtlu miniklerle bir araya geldi.“Böyle faaliyetler çoğalmalı” diyen Yazar ve Oyuncu Özgülgün, “EsenyurtBelediyesi'ne böyle bir sanat, kültür festivali düzenlediği için gerçekten çokteşekkür ediyoruz. Kemal Bey'in bu anlamdaki emeklerini, ilgisini takdirlekarşılıyorum. Esenyurt Belediyesi’ne bu anlamda öncü olduğu için çok teşekkürederiz. Umarım başka belediyelerimize de örnek olur. Genç kuşak edebiyatla,sanatla, kültürle, kitapla, yazıyla çoğalsın. Bunlara çok ihtiyacımız var. Çokteşekkür ediyorum” diye konuştu

AkifBeki, “Şahane Bir Söyleşi Oldu”

Esenyurt Edebiyat ve Sanat Festivali’ndeokurlarıyla söyleşen deneyimli Gazeteci Yazar Akif Beki, kültür ve sanatetkinliklerinin önemini vurguladı. Yazar Beki, “Şahane bir söyleşi oldu”diyerek konuşmasına şöyle devam etti: “Belediyelerin bu etkinliklerle kültür sanat hayatını canlı tutmaları veözellikle son salgının da etkilerinden sonra ayakta tutmak için çok hayati. Bende mümkün olduğunca hayır dememeye,katılmaya çalışıyorum. Türkiye'de nerede bir kültür, sanat, edebiyat etkinliği,imza günü ya da söyleşi daveti gelirse icabet etmeye çalışıyorum. Buraya dabüyük keyifle geldim. Canlı bir ilgi vardı. Ondan da ayrıca memnuniyet duydum.Esenyurt Belediyesi'ni kutluyorum. 'EsenyurtEdebiyat ve Sanat Festivali', bence isim seçimi de isabetliolmuş. Bu tür kültür, sanat festivalleri müzik üzerinden yürüyor sadece. O dagerekli, olmazsa olmaz ama kültür-sanat ondan ibaret değil. Bunu anlamış ve buanlayış üzerine kurulmuş bir festival gördüm. Emeği geçenleri kutluyorum.Devamını diliyorum.”

DenizZeyrek, “Esenyurt'ta Yaşayanlar İçin Bir Fırsat”

"Esenyurt Edebiyat ve SanatFestivali, en dolu sanat, kültür festivali" değerlendirmesinde bulunandeneyimli Gazeteci Deniz Zeyrek, festivalin ilçe için çok faydalı olacağınıhatırlattı. Gazeteci Zeyrek, “Türkiye'nin önemli yazarlarının, önemlisanatçılarının burada gelip Esenyurt halkıyla buluşması çok önemli bir fırsat.Bir de uzun zamandır Esenyurt'ta bu tür şeyler yapılmıyordu. Bu yaklaşımınyeniden canlanmış olması da Esenyurt'ta yaşayanlar için bir fırsat. Umarımsayısı daha da artar,Esenyurt eski kimliğine kavuşur. Bu gerçekten aradaki 8-10 yılda Esenyurt'ununuttuğu bir şey haline gelmişti. Yeni yeni toparlanması, bunlarınyaygınlaşması, Esenyurt'a çok yararsağlayacaktır” dedi.

Yeşilçam’ınYıldızları Ve Türk Sanat Müziği, Unutulmaz Anlar Yaşattı

Yedinci günün son programı iseSelma Güneri, Selda Alkor, Yusuf Sezgin ile Nilgül’ün “Yeşilçam Anıları” adlımüzikli sahne etkinliği oldu. Birçok sanatseverin katıldığı programda Yeşilçamyıldızlarının anıları hem güldürdü hem de duygulandırdı. Yeşilçam’ın yüzlercefilminde rol alan usta oyuncularsiyah-beyaz filmlerden renkli anılarını anlatı. Müthiş bir gece yaşadıklarını ifade eden Yusuf Sezgin, “Müthiş birgeceydi, müthiş keyif aldık. Geriye gittik, Türksinemasını 'flashback' yaptık. Muhteşemdi. Tekrarteşekkür ediyoruz. İnşallah tekrar geliriz, sizlerleberaber oluruz” şeklinde konuştu.

Esenyurt Belediyesi’nin çalışmalarını beğeniyletakip ettiğini belirten Yeşilçam yıldı SeldaAlkor, “Her şeyden önce Esenyurt Belediyesi'nin çalışmaları beni çok mutluediyor, dolayısıyla böyle bir teklifalınca seve seve geldim. Bu kadar güzel işlerin yapıldığı bir belediyeningecesinde olmak beni gerçekten mutlu etti. Sanıyorum bu geceye gelenler demutlu oldu, çünkü gerçekten bir Yeşilçamsohbeti izlediler. Yoğun kar yağışına rağmenburaya gelen herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’ateşekkür eden Yeşilçam ldızıSelma Güneri de samimi bir sohbet ve güzel bir gece olduğunu anlattı. Yeşilçamyıldızı Güneri, şöyle konuştu: “Muazzam güzel bir organizasyondu. Her yılolacakmış bu etkinlikler, buna çoksevindim. Seyirci bir harikaydı. Başkan'ınsanata verdiği değer çok kıymetli. Bizi çok mutlu etti gerçekten. Takipettiyseniz, söyleşimiz de çok samimiydi.Seyircimiz de çok güzeldi. Çok teşekkür ediyorum gösterilen ilgiye. Onurlandıkefendim.”

Gecede güzelsesiyle Türk Sanat Müziğini seslendiren Nilgül ise Yeşilçam’ın duayenleriyle bir arada olmanınmutluluğunu yaşadığını dile getirdi. Nilgül, “Edebiyat ve sanat festivaliolduğu için koşa koşa geldim. Çok mutluyum böyle bir organizasyonda yer aldığımiçin. Yeşilçam'daki duayen büyüklerimle bir arada olmak gerçekten benim içinekstra bir onurdu. Hatta sahneden ayrılmadım. Ben de o güzel anıları dinledim.Muhteşem bir geceydi” dedi.

Bugün İnci Aral, Pelin Batu,Ataol Behramoğlu ve birçok yazarın söyleşi ve imza günüyle devameden festival, 19.30’da Nebil Özgentürk, Vedat Yıldırım,Şeyhmus Diken (Ahmed Ârif Şiirleri) Müzikli Sahne Etkinliği’yleson bulacak.

fd5kmoduhxl9abgep7mhbzkv.jpg

n2vylcczyrrdq6oekdhnp9iI.jpg

pddqkcuzleqhamypa2jgox9y.jpg

83tzpcrh6has7y5qpjvrlbue.jpg

63khcmwomqu5ncto8yayfbjt.jpg

dvth3tav0emhq5wfgsxpnmyo.jpg

qxnc8k0r2fafyts69ewrnwIb.jpg

xwoiasmzs0r91zvbI64hau3x.jpg

bhovyy0ngz7tIf5czwutlevm.jpg

wgfzrojklrtm69s0pwpelkxg.jpg

9eycmIq1tos7l6aipwrcf8qd.jpg

lb9ssjfnxx6re0mhmdwvz32u.jpg

gmhkbjow28yxjmplrfulrtiu.jpg

Iuzoabr90shj3ocygpmwdrxf.jpg

eamlwbbag9tvIjrtogmioncv.jpg

xjkkhgguwypxsr3zomq9jv6t.jpg

mg0c4strilajoyqqj8o5xz3x.jpg

bceemyjpi7zbsr3qxc2pIjnl.jpg

gywm98ncydIamkqpx4szoorq.jpg

kzdt2jxqemhejpclsr3lksf7.jpg

i4qoep1kefa8gzlxpzdqyyba.jpg

qo4lhezmbttgxld1nIv6csv0.jpg

18ejhwagyxqumo3schsvn4i5.jpg

emrytjqhmfacbgk8oqyaourd.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.