“Yetkinlik Geliştirme ve İstihdam Merkezi” Güdümlü Projesiyle istihdama Katkı sağlanacak

“Yetkinlik Geliştirme ve İstihdam Merkezi” Güdümlü Projesiyle istihdama Katkı sağlanacak

Pendik Belediyesi "Yetkinlik Geliştirme ve İstihdam Merkezi" (YETGİM) Projesi ile İstanbul Kalkınma Ajansı’ndan onay aldı.YETGİM Projesi ,İstanbul Kalkınma Ajansı’ndan yüksek bütçeyle onaylandı.Proje kapsamında Sanayi Mahallesi’ne yapılan mesleki eğitim merkezi binası vatandaşlara hizmet verecek. Pendik Yetkinlik Geliştirme ve İstihdam Merkezi, kurulduktan sonra İstanbul'da sanayi ve hizmet alanında öne çıkan sektörlerde nitelikli iş gücü yetiştirilmesine ve istihdama katkıda bulunacak.

YETGİM’de neler olacak?

Pendik Belediyesi bünyesinde kurulacak Yetkinlik Geliştirme ve İstihdam Merkezi’nde Otomasyon Sınıfı, Kalite Kontrol ve Ölçüm Cihazları Sınıfı, Endüstriyel Yazılım Sınıfı, Makine Bilgisayar Sınıfı, Yalın Mühendislik Eğitimleri Sınıfı, Kaynakçılık Atölyesi ve CNC Atölyesi yer alacak. Atölyeler ve eğitim sınıflarında İstanbul'daki sanayi ve hizmet sektörünün talep ettiği çalışan profili ile mevcut iş arayanlar arasında tespit edilenlerin beceri açığını gidermek, sanayi sektörünün ihtiyaç duyduğu ara elemanı temin ederek istihdama katkı sunmak, iş arayışında olan gençlere fırsat tanımak, geleceğin mesleklerinin ve bu mesleklerin gerektirdiği yetkinliklerin takip edilerek gençlerin örgün eğitim çerçevesinde edinmedikleri yetkinlikleri kazanmalarını sağlamak adına eğitimler verilecek. Kurulması planlanan atölyeler ile endüstriyel yazılım-bilişim, makine ve metal sektörlerinde ihtiyaç duyulduğu tespit edilen konularda ileri seviyede ve teknolojide eğitimler verilecek.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.