Yiğit Adanalıların 5 Ocak Kurtuluş Bayramı Kutlu Olsun

Yiğit Adanalıların 5 Ocak Kurtuluş Bayramı Kutlu Olsun

1918’deişgal etmeye başladıkları İstanbul ve Anadolu’da, Türk Milleti’ne yaşam alanıbırakmamaya kararlı olan emperyalist güçler, Adana’yı da Fransızlar veErmeniler aracılığıyla tahakküm altına almak istedi. Aralık 1918’den, 5 Ocak1922’ye kadar süren işgal ve zulüm sırasında yiğit Adanalılar düşmana direnmiş,canları pahasına karşı koymuş ve sonunda Adana’mızı işgalden kurtararak,hürriyetine kavuşturmuştur.

 

Düşmanlarınhiç beklemediği, bütün dünyanın da umudunu kestiği bir anda milletine bir vatankazandırmak için harekete geçen Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder MustafaKemal Atatürk, memleket topraklarını düşman işgalinden kurtarmak üzere ayağakalkmasına ilham olan kentin Adana, insanların da Adanalılar olduğunu, “Bende bu vekayiin ilkhiss-i teşebbüsü bu memlekette, bu güzel Adana'da vücut bulmuştur"sözleriyle dile getirmiştir.

BizAdanalıları sonsuza kadar gururlandıracak ve onurlandıracak olan bu gerçek, 5Ocak Adana’nın Kurtuluş Günü’nde çok daha büyük anlam kazanmaktadır.

 

MustafaKemal Atatürk, işgalcileri gönderip, Türk Milleti’ne hürriyetini,bağımsızlığını kazandırdıktan sonra Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuş vedevrimleriyle ilelebet payidar kalacak bir ülkenin yolunu aydınlatmıştır.

TürkMilleti, Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan ayrılmadıkça, onun ışığıyla aydınlanmayadevam ettikçe geleceğe güvenle bakacak, çağdaş milletler arasındaki yerinialmak üzere çıktığı yolda yürümeyi sürdürecektir.

 

Buduygu ve düşüncelerle hemşehrilerimin 5 Ocak Kurtuluş Bayramı’nı kutluyor,başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi vegazilerimizi özlem, minnet ve rahmetle anıyorum…

 

Zeydan Karalar

Adana BüyükşehirBelediye Başkanı

 

 

 

 

mty58nqktn2yqpfaa73hc4f6.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.