Yılmaz Güney’in “Boynu Bükük Öldüler” Eseri Dünya Prömiyerini Adana’da Yaptı

Yılmaz Güney’in “Boynu Bükük Öldüler” Eseri Dünya Prömiyerini Adana’da Yaptı

Sanatçı Halil Ergün ve Başkan Zeydan Karalaroyunu birlikte izledi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir TiyatrolarıYılmaz Güney’in aynı adlı romanından tiyatroya uyarlanan “Boynu Bükük Öldüler” isimlioyunu sahneledi.

 

Adanalısinema sanatçısı, yönetmen, yazar Yılmaz Güney’in aynı adlı romanından AliBerktay’ın tiyatro oyununa uyarladığı ve Ayşe Emel Mesci’nin yönettiği ‘BoynuBükük Öldüler’ isimli oyunun Dünya Prömiyeri, 15 Eylül 2022 Perşembe günü saat20:00’da dünya prömiyerini Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirildi.

 

AdanaBüyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Yılmaz Güney’in 1965 yılında NevşehirCezaevinde kaleme aldığı Boynu Bükük Öldüler isimli oyunu Ayşe Emel Mesci rejisiile sahneledi. Oyunun Dekor tasarımını Selim Cinisli, kostüm tasarımını FundaÇebi ve ışık tasarımını Yakup Çartık yaptı.

1960’lıyılların Çukurova’sında ağalık düzenini eleştiren ve ağa tutmalarınınyaşantılarını trajik bir şekilde gözler önüne seren iki perdelik oyunun dünyaprömiyerine ilgi yoğun oldu.

MESCİ,“YILMAZ GÜNEY’E VERDİĞİM SÖZÜ TUTTUM.”

İki aysüren prova aşamalarından sonra sahnelenen oyunun usta yönetmeni Ayşe EmelMesci, “Adana gibi sanatla yoğrulmuş bir kentte ve Yılmaz Güney’in şehrinde buoyunu hazırlayarak, Yılmaz Güney’e 40 yıl önce verdiğim sözü tutmaktan çokmutluyum” dedi.

 

Genel SanatYönetmeni Önder Özcan ise konuyla ilgili şunları söyledi: “Türk sinemasınaömrünü adamış, hemşerimiz Yılmaz Güney’in yazdığı bir eseri, kendisiyle beyazperdede yıllarca çalışmış olan değerli yönetmen Ayşe Emel Mesci rejisiylesahnelemek bizler için son derece önemli. Fransa’da ‘Duvar’ filminin setindeYılmaz Güney’in yönetmenimiz Ayşe Emel Mesci’ye bu romanı sahnede görmeninkendisi için önemli olduğunu anlatması ve o günlerden bugüne geldiğimizde,bizler tarafından Adana Şehir Tiyatrolarında sahnelenmesi çok anlamlı. AdanaBüyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeydan Karalar’a sanata verdiğidesteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum.”

 

Ünlüoyuncu Halil Ergün ile birlikte izlediği oyunun ardından sahnede tiyatrocularave yönetmen Ayşe Emel Mesci’ye çiçek veren Adana Büyükşehir Belediye BaşkanıZeydan Karalar, memleketi Adana ve Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarıadına gururlandığını söyledi ve çok başarılı bulduğu kadroya teşekkür etti.

OyuncuHalil Ergün de Yılmaz Güney’in eseri üzerinden böylesine muhteşem bir oyununsahnelenmesinden çok etkilendiğini söyledi.

 

3zyo5cwepvulch2amd8hbIun.jpg

btyx8gczariI6mxkk1myfdvq.jpg

qle6fgjuu0d8s41meop3dyyx.jpg

qglu3smtekwpl5vdxhgx1onj.jpg

gwm82Ilfqs7jdur4c9aqozh1.jpg

crmkuiwdtvvx6xnI7k1gmuje.jpg

d7wobzxixts89cr3ja5vfhmu.jpg

sgm0ttqzf8u52pbanxgodrpa.jpg

mqk4jeporysnce0tnp8czghm.jpg

maIrxncoqnyc3zzdma04iu6j.jpg

awed4cs597z1zxad6oylt0um.jpg

kjdsxfcagmor9yp8cwlvkqsg.jpg

ybahbI0j3e2gsqguokmn7phv.jpg

c1mhzauodhtkgrolfjgfikr3.jpg

tkeqkgs9v12jzx4w8haoe7md.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.