YKS TERCİHLERİNDE ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ DANIŞMANLIK

YKS TERCİHLERİNDE ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ DANIŞMANLIK

Üniversiteli adaylarının 18 – 19 Haziran’da yapılan YKS sonuçlarının açıklanması ile birlikte tercih heyecanı da başladı. Yüz binlerce genç, geleceklerini inşa edecekleri mesleklerin ilk adımı olan üniversite eğitimi için tercih yapacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Tercih Danışma ve Rehberlik Merkezleri ile üniversite seçimi konusunda 20 Temmuz’dan itibaren İstanbul’un meydanlarında gençlere ücretsiz danışmanlık hizmeti verecek.

22 MEYDANDA GENÇLERE DESTEK

İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından hizmet verecek olan Tercih Danışma ve Rehberlik Merkezleri YKS’ye giren gençlerin tercihlerini en doğru şekilde yapabilmelerine katkı sağlayacak. İstanbul’un 22 meydanında kurulan merkezlerde, gençlere puanları, başarı sıralamaları ve üniversitelerin kontenjanları gibi kriterlere göre tercihlerini doğru bir şekilde yapabilmeleri için destek olunacak.

125 KİŞİLİK REHBER VE UZMAN KADROSU

İBB Tercih Danışma ve Rehberlik Merkezlerinde bu dönem 60 rehber ve 65 uzman olmak üzere 125 kişilik ekip görev yapacak. Sorumlu personel  her gün saat 10.00 ile 19.00 arasında gençlere danışmanlık yapacak. Sabit hizmet noktalarının yanında bir mobil Tercih Danışma ve Rehberlik Merkezi de ihtiyaç duyulan alanlara giderek gençlere destek olacak.

Geçtiğimiz yıl yaklaşık 22 binden fazla gencin destek aldığı İBB Tercih Danışma ve Rehberlik Merkezleri’nin bu tercih döneminde bulunduğu noktalar ise şunlar:

Avrupa Yakası

·         Anadolu Yakası

scw4vwkmpn9dolqrauv3dpgn.jpg

w4bzduvixo37deaqcyqgppk0.jpg

kkslabtcxphuqhqxd9ezfymp.jpg

spqyaf03lq9xlchvadnc1wbf.jpg

Inq2ry4wksnjdu79gfwhvz8f.jpg

Ieyphf7flu65xyjcsjkgzv1r.jpg

5lyzdzjq8tjawhdeit0fxm9n.jpg

qknkpemit2fugwy3yx0e75ox.jpg

alzwbvufg3hstkzcj5gevobp.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.